Organska lijekove za Leaf plijesni

biljka, drvo ili grm koji pati od puderaste lišća plijesni pokazuje područja sive ili bijele praškaste rast na svoje lišće . Kaogljiva se širi i postaje sve teže da će upastistabljika biljke . Gljivična infekcija je najčešći u toplim , ljetnim mjesecima . Bez adekvatne kontrole pepelnice ,biljka može postati slaba i pretrpjeti gubitak lišće . Možete poduzeti nekoliko organske lijekove kako bi kontrolu i spriječiti širenje gljivica . Vrtna Kontrola

sode bikarbone pomiješana s laganim hortikulturni ulja , kao što su ulje neem , čini prihvatljiv organski kontrolnu pepelnica otopine . Colorado State University Extension sugerira to miješanje u omjeru 1 žlica sode bikarbone s 2 1/2 žlice ulja hortikulturno u 1 litri vode . Prskanje rješenje o biljci može naškoditi ako jetemperatura viša od 90 stupnjeva celzijusa . Rješenje jenajučinkovitiji je poprskan biljke na prve znakove infekcije .
Stakleničkih Kontrola

Sveučilišta u Floridi IFAs Proširenje sugerira prskanje kravlje mlijeko na staklenika - uzgajaju tikvice biljke koje pate od pepelnice ukloniti problem . Kravlje mlijeko , kako se činiučinkovit tretman za Podospherea xanthii , navodi se u studiji 1999 u " zaštitu usjeva , " naveo je produljenje . Sveučilište u IFAs Extension Floride dalje sugerira da to može biti i soli , aminokiseline, iliantimikrobni agens koji kontrolira gljiva . Staklenički uzgaja biljke kao što su krastavci pojaviti odgovoriti na dodatak silicija u vodi za kontrolu i eliminirati pepelnice.

Alternativni sprejevi

folijarni sprejevi koji sadrže klorit mica glina pomaže u liječenju Pepelnicu kao dobro. Širokog spektra fungicida koja sadrži vodik dioksid kao aktivni sastojak zaustavlja gljiva iz proizvodnje spora i učinkovito ubija . Biofungicides - sastavljena od gljivičnih spora Ampelomyces quisqualis - učinkovito ubiti i uništiti pepelnici gljiva . U stakleniku , biofungicides izrađene od kvasac poput gljiva Sporothrix također flocculosa kontrolirati pepelnice. Najveći nedostatak biofungicides je da oni ne ostaju aktivni ako je vlaga nije visoka .

Liječenje

Biljke koje pate od pepelnice zahtijevaju zasićenost s jednim od kontrole sprejevi uspješno iskorijeniti poremećaj . Također treba uzeti u obzir sadnju pepelnice otporan kultivatore na bilo sadnog mjestu koje se obično pati od gljivične infekcije . Započnite liječenje bilo biljka koja pati od pepelnice na prve znakove simptoma . Brz tretman pomaže spriječiti gljivice od širenja diljem krajolika . Akobiljka pati rašireno razaranje od gljiva , smatraju ga odbacivanje . Prskanje biljku na sedam do 10 - dnevnim terminima tijekom toplih ljetnih mjeseci za kontrolu gljiva .

Kakav ulje sprej mogu koristiti za uklanjanje crne na moje Satsuma lišća drveća

? Početna vrtlari često rastu agruma za ukusni plod su prinos . Satsuma mandarina , također poznat kao Satsuma mandarina , članovi obitelji Rutaceae . Porijeklom iz Kine i Japana , te mandarine rastu najbolje u suptropskim klimama . Dok su stabla opć

Více >