Home & Garden >> Dom i vrt >> Garden & Lawn >> Štetočine , Weeds i problemi >> Content

Yucca Cane Bolesti

Većina problema koji utječu na juka ima veze s lošim kulturnih praksi i insekata . Bolesti koje pogađaju biljke su obično folijarna gljivičnih oboljenja . Dvije od najčešćih bolesti , međutim , i onih od trske : Južna pjegavost i Fusarium . Gljivičnih patogena koji uzrokuju ove bolesti napredovati kada je vrijeme toplo - između 85 i 95 stupnjeva celzijusa , u mokrom tlu , visoko u organske tvari . Simptomi

Southern palež ( Sclerotium rolfsii ) jegljivične patogen koji nanosi sve dijelove juka , iako je najčešće nastabljike , pogotovo u bazi . Početni simptomi uključuju pamučni bijele točkice , veličine gorušičino , na različitim dijelovima biljke . Potražite bijelom gljivične rast lepezasto na tlu oko yucca je trske . Drugi gljivične patogena , Fusarium , uzrokuje meku truležstabljike i na kraju putuje na biljke lišće . Zaražene Yucca wilts i umire brzo . Pregledajte bolan juka za okruglih , crvenih plodišta i klastera zlata ili žuto-smeđe praškaste spora .
Kontrola

Fusarium trulež stabljike na juka nema poznatih kemijsku kontrolu , tako da je vaš najbolji izbor da bi širenje bolesti je ukloniti i uništiti biljku . Za kontrolu Južna kvariti , stručnjaci sa Sveučilišta u Tennesseeju Extension preporučamo primjenu fungicida sadrži flutolanil na prvi znak bolesti . Pročitajte naljepnicu potpunosti utvrditi stopu aplikacija i razumjeti opreza izjave .
Prevencija

Nemojte saditi ništa u tlu u kojemJužna palež nanijeli juka je narasla . Čak i uklanjanje najboljih nekoliko centimetara od tla ne oslobodi od patogena , prema vrtić specijalista i biljnih patologa na Sveučilištu Tennessee proširenje . Držite yucca sjetvenih površina bez korova povećati cirkulaciju zraka oko biljke . Za dodatnu zaštitu , nanesite flutolanil fungicida u prvom tjednu lipnja . Usmjerite sprej za donje stabljike i korijena po stopi navedeni na oznaci proizvoda .

Razmatranja

učenje o ispravnom putu da se biljka i raste u juka pomaže izbjeći neke uobičajene bolesti i drugi problemi . Yucca biljke uspijevaju u pjeskovitom ili kamenitom tlu . Ovaj tip tla je suprotnost onome traži gljivičnih patogena koji napadaju svoje stabljike . Cool , vlažne uzroke tla istrunuti . Ako imate organski bogato tlo , rastu juka na nasip ili u povišenom krevetu u pjeskovitom tlu . Nemojte oploditi juka i vode se samo tijekom duljeg razdoblja suše .


od:http://vrt.98905.com/garden-lawn/pests-weeds-problems/1016048764.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.