Moj Sago Palm trune

sago palm ( Cycas circinalis ili Cycas evoluta ) nijeistina dlana , aličlan Cycas roda . Ova skupina biljaka , sa svojim dugim lišća , vrlo je sličan izgledom dlanove . Sago palma je izuzetno hladno tolerantni , raste ili dio ili puni sunca , a može napredovati u kontejnerima . No, to zahtijeva dobro isušivanje tla i može podleći iskorijeniti ili matičnih truleži ako se ovaj uvjet nije zadovoljen . Za najbolje rezultate , biljka u djelomičnu sjenu s nekom popodnevnom zaštitu od sunca kako bi se spriječilo spaljivanje lišća . Liječenje

sago palma je osjetljiv na truljenje stabljike nakon što je uspostavljena , osobito ako je narasla na lošem crpe tlo da prima previše vlage . Ako vaš sago palma počinje trunuti , rezati istrunuo dio van. Neka se ta područja suha i nanesite fungicida kako bi se spriječilo daljnje širenje . Smanjenje svoj ​​raspored navodnjavanja , imajući u vidu dabiljka može tolerirati sušnim razdobljima . Akoje završena tvornica istrunuo , to treba baciti u smeće , jer nije vjerojatno da će se oporaviti . Kad godsago palma je ranjeno , to bi trebao biti obložen s općim fungicida kako bi se spriječilo infekciju .
Tla

To može biti potrebno presaditi svoj ​​sago palma na mjesto s više gazirano tla . Prije sadnje , provjerite drenažu ispunjavanjem rupu s vodom i ističući brzinu kojom odvodi . Koristite labav, dobro isušivanje tla koja se razbija . Malč s organskim malča , ali zadržati malč od prtljažniku postrojenja kako bi se spriječilo truljenje . Sago palme lako trunu s previše vlage u tlu .
Razmnožavanje

sago palme i druge Cycas se reproducirati kroz ukorjenjivanje njihovih " mladunčadi " ; koji su offseta koje rastu iz glavnog debla . Uklonite u proljeće s oštrim nožem i ostavite da se osuši na zraku u potpunosti. U navijali štenci su osjetljivi na korijen proklinje ako uzgaja u tlu koja je previše vlažno . Osigurati tlo sa samo umjereno vlage i dosta pijeska ili perlita . Dip štence u fungicida prije sadnje kako bi se spriječilo truljenje .
Rast i njegu

cycads su jedinstveni u svojoj sposobnosti za pohranu vode i hranjivih tvari u svoje gaće . Za nekoliko mjeseci , oni će koristiti ove hranjive tvari i vlagu kao njihovi korijen sustavi razvijaju , što ih čini vrlo izdržljiv i lako širiti . Nemojte pretpostavljati vaša biljka je mrtav , ako su prisutni nekoliko listova ; korijenski sustav može biti u razvoju . Rast se događa samo za vrijeme dva vrućinegodine , tako malo gnojiva je potrebno za rast .

U koje doba godine Širi li Gljive

? Gljive suplodnih tijela gljive , i oni sadrže spore s kojima su gljivice propagiraju . Gljive pojavljuju tijekom cijele godine , ovisno o vrsti , vremenskim uvjetima i regiji u zemlji . Budući da gljive nisu biljke , oni nemaju ni klorofil ni stabl

Více >