# >> Dom i vrt >  >> Garden & Lawn >> Stijena vrt >>

? Zašto Bazaltno Vrijeme brže od granita

Zemljina kora se sastoji od 3 različite vrste stijena i minerala ; sedimentne , metamorfne i magmatske . Klasifikacije ovisi o tome kako je nastaostijena ili minerala . Oba bazalt i granit su magmatske stijene , koje se sastoji od magme ili rastaljene lave , nakon što se ohladi . Iako su obje bazalt i granit su slični jedni drugima , oni također imaju karakteristike koje ih razlikuju jedni od drugih . Bazalt Formacija

bazalta oblika kada je magma iz oceanskih površina kroz koru . To jevrlo ugledni rock i dolazi iz gotovo svih vulkana na ocean . Bazalt hladi vrlo brzo , za nekoliko tjedana ili mjeseci , što ostavlja malo vremena za kristali za sastav . To je vrlo fino zrnatog i to je teško odrediti točnu mineralni sastav .
Granit Formacija

Granit jenajobilniji stijena na Zemljinoj površini . To stvara na kontinentima , za razliku od oceana , u podzemlje. To hladi polako i traje tisuće milijunima godina da se formira , što ostavlja kristale dovoljno velik da vidite golim okom .
Trošenje Srpski Srpski

vremenske utjecaje , Kako stijene razbiti , može se dogoditi u mnoštvo načina , uključujući dodavanje vode i smrzavanja , utječući na korijen biljke , utjecaj iz drugog objekta , a kada minerali proširiti . Bazalt vremenskim brže od granita , jer to nije tako teško i to je lakše za vanjske tvari utjecati i manipulirati svoju strukturu .

Sastav Granit

granit, puno lakši u u boji od bazalta , sadrži velike količine kvarca . Kvarc jeglas -kao mineral i vrlo teško bez dekolte ili slabe spots.Orthoclase ima 90 stupnjeva dekolte i je ružičasta , bijela i nijanse sive . Sadrži velike količine kvarca u nekim područjima , što je teže slomiti , čak i dekolte . Treći mineral u granitu je Plagioklasi , koji ima dvije pojedinačne stupnjeve dekolte , svaki za 90 stupnjeva . Granit pauze u horizontalnim ravninama .
Sastav bazalta

Bazalt prvenstveno se sastoji od mineralne oblivine , koji nema dekolte ili avione slabosti . Drugi najzastupljeniji mineral je piroksen , koja ima 90 stupnjeva, dekolte i razbija lako . Plagioklasi , koja obično je svjetlo do tamno sive boje , ima i 90 - stupnjeva dekolte i slomljena izgled zbog prijeloma . Od 2 od 3 minerala se cijepanje , bazalt je vjerojatno da će razbiti i vrijeme u određenim uvjetima . Bazalt dijeli u stupcima .

Najbolji Stone za Wall odvodnju

krajolik dizajn koji uključuje kameni zid može bitiogromna prednost za svoju imovinu . Ako razmišljate o izgradnji kamena potporni zid , morate uzeti u obzir drenažu . Voda se može lako izgraditi protiv kamena , a ako to ne drenažu ispravno ,zid moga

Více >