# >> Dom i vrt >  >> Garden & Lawn >> Stijena vrt >>

ARC rock Zid Izgradnja Smjernica

kamenjarima su zaštitni potporni zidovi , obično se koriste za kontrolu erozije , koje se sastoje isključivo od signalizacijom, stog kamenje - oni nemaju konkretan , cement, mort ili metalni pojačanje . Ove stijene , dakle , imaju veću sklonost da se presele ili pomak kada se primjenjuje pritisak na njih . Kao takav ,zid oslanja na veličine , oblika , težine i sučelja trenja , naravno u obliku kamena za stabilnost . Organizacija pod nazivom Associated kamenjare Izvođači (ARC) je sastaviti niz smjernica kako bi se pomoglo graditelji u pravilan izgradnju takvih kamenih zidova . Stijena Kvaliteta i gustoća

Svaki komad stijene koji se koristi u kamenjare mora biti pravokutni izbočina stijena koja je u dobrom stanju i ima otpornost na vremenske uvjete od strane vanjskih elemenata . Osim toga , prema najdužoj dimenziji pojedinog stijene ne prelazi tri puta svoju najkraću dimenziju . Gustoća svakog stijene treba biti veća od ili jednaka do 155 kg. po kubičnom stopala .

Padine

Bilo padini iznad rock zid treba držati što više i ne smije biti iznad nagiba većeg od 2 horizontalne jedinica za svaki 1 vertikalne jedinice osim ako je posebno projektirana za obradu padini je naplatu opterećenje , što jeiznos od lateralnog pritiska na stražnjoj strani zida . Staze treba sadržavati značajan duboko ukorijenjenu vegetacije i prekrivena malč za zaštitu od erozije izazvane toka površinske vode .
Ispunite Zbijanje i graditeljstva pojačanje

bilo stijene izgrađene ispred ispune , to je važno kako bi se osiguralopunjenje sastoji se samo od organskog , krhotine bez zrnatog materijala koji je bez veće od 4 inča po komadu . Sve fill treba staviti u tankim dizala nije veća od 10 cm u labave debljine i sabiti na najmanje 95 posto svoje maksimalne suhe gustoće . Primarni način izgradnje ispunu za zid manje od 8 metara visok je to zidati , a zatim izrezati ga natrag , a zidovi viši od 8 metara zahtijevaju Geogrid ili geotekstil pojačanje .
Rock zid utor za klin i odvodnja

utor jeprvi korak u stijene zidne konstrukcije sljedeće opće iskopa . To se mora sastaviti rov ne manji od 12 inča duboko , gdje će biti postavljenabaza red rocka i mora produžiti za cijelu dužinu zida . Osim toga , instalirati prorezom ili perforiranog plastičnog odvod s minimalnim promjerom od 4 cm duž stražnjem dijelu utorom iza osnovnog stijeni za odvodnju , osiguravajući dovoljnu gradijent za protok na nisku točku .
debljina

debljina stijene zid , koji se određuje od slučaja do slučaja , obično je jednaka širini pojedinog stijene plus još najmanje 12 cm za odvod stijeni sloj . Zid je veća, što je veća širina svaki kamen mora imati . Osim toga , ako jezid je imati nikakvu funkciju opcijske na sve ,debljina mora biti adekvatno odoljeti namijenjen težinu opterećenja . U određenim slučajevima , više od jednog reda kamena može biti potrebna .

Rock oblik i stabilnost

Svi stijene integralne na temeljni stabilnost zida trebali imatiopćenito pravokutni , kockaste ili tabelarni oblik , dok su oni s kružnim ili tetraedarski obliku treba koristiti samo za punjenje velike praznine ili se odbaciti u potpunosti . Koristite samo stijene bez većih pukotina, šavova ili Folijacija zglobovima , kao i , ako nije čvrsto zarobljena u okolnim stijenama .
Rock plasman

baze red rocka mora biti postavljen na tvrtku , nepopustljiva tla i mora postići najmanje 12 cm ispod najnižeg susjednom razredu mjestu . Kao što se grade kasniji redovi , nema kontinuirani zajednički zrakoplovi mogu postojati ili u bočnom ili okomitom smjeru . A kad je to moguće , svi stijene treba imati najmanje dvije stijene ispod njega . Također ,gornji sloj stijene na zidu treba nagib unatrag prema zaštićenom licu tla od naslaganih stijena imaju tendenciju da će srušiti van kad oslabljena . Isto tako , nema stijene trebao imati vrhunske plohe nagiba prema dolje iz zida
Ostala razmatranja

gradijent lice stijeni zida ne bi smjeli biti ravniji nego 1H. : 4V ( 1 vodoravna jedinica za svaki 4 vertikalne jedinice ) , s preporučenom nagibu od 1H : 6V natrag prema licu koje je zaštićena . U cilju pružanja drenaža iza zida i spriječiti značajnu eroziju tla , instalirati 12 - inčni odvod rocka sloj ( 18 inča za zidove višim od 8 metara ) . Također , šupljine u zidu nisu nužno problematična i ne treba chinked s manjim stijene dok firma kontakt postoji između svih okolnih stijena prazninu . Veći stijene koristi ,većišuplji može biti .

Kako Dizajn Mali dvorište bez trave

Ako mrziti ideju košnju trave ili imaju sezonske alergije , što nužno ne moraju premjestiti u stan kako bi se izbjeglo da se bave s travnjakom . Umjesto toga , možete redizajnirati svoj ​​dom dvorište da se u nedostatku trave , ali ipak slikovito . T

Více >