# >> Dom i vrt >  >> Garden & Lawn >> Stijena vrt >>

Kako odrediti što će rasti u Bedrock

Biljke koje rastu dobro u aridnim sredinama sa slabom tlu , naravno, pogodna za temelj. Da bi se utvrdilo je lidao biljka će rasti u živoj stijeni , morat ćete provjeriti da je biljka rastuće uvjeta protiv biljaka koje se zna da su pogodni za rock vrtu . Takve biljke su mahovine , yuccas i pustinjske sukulentnih biljaka kao što su kaktusi . Ako niste kupiti biljka sa oznakom popisom svoje uvjete za uzgoj , još uvijek možete naučitinešto o svojim uvjetima uzgoja gledanjem na lonac u kojem je došao . Upute
1

Provjerite tla u loncu vaša biljka ušao biljke koje rastu u bogatim treseta i tla neće rasti u živoj stijeni , ali akobiljka je došao u pješčanim , suhim ili pjeskovita tla , što može rasti u živoj stijeni . Biljka koja tolerira kisele , alkalne tla , posebno dobro isušen tla s mješavinom pijeska , će imati bolje šanse za preživljavanje u živoj stijeni .
2

Pročitajte oznaku na vašem saksiji biljka , ako ima jedan . Tag obično će odrediti koliko hlad i vodubiljka treba , kao ivrsta tla to zahtijeva . Biljke koje trebaju minimalno hlada i vode su više vjerojatno da će rasti u živoj stijeni .
3

Ispitati biljka lišće . Velike, meke , široke Listovi imaju tendenciju sublimirati vlagu i obično pokazuju biljka koja neće napredovati u živoj stijeni . Tanke , oštri i tvrdi listovi poput onih iz pustinje juka može ukazivati ​​na hardier biljka , kao što će zaokružiti globularne lišće poput onih sukulenti .
4

Digmalo od tla iz vašeg tvornice lonac i ispitati svoje korijene . Biljke koje uspijevaju u živoj stijeni imaju veću vjerojatnost da imaju plitko , suho korijenje s relativno uskom širenja . Biljke koje imaju duboko i široko sustave korijen imaju veću vjerojatnost da zahtijevaju bogatiji, dublje tlo .

Kako orezati Creeping Phlox

Creeping floks ( Phlox subulata i Phlox stolonifera ) jelow - uzgoj trajnica cijenjen po svojoj prostirci od šarenog cvijeća u proljeće . Uzgoj samo 5-8 cm visok , to ne raširi postati 24 inča ili više široka . Obrezivanje biljku natrag ne više od 50

Více >