# >> Dom i vrt >  >> Garden & Lawn >> Stijena vrt >>

Razlike između foliated & Non - foliated metamorfnih stijena

Velike razlike između foliated i nonfoliated metamorfnih stijena su u područjima teksturi, izgledu i vrsti pritiska primijenjenog tijekom rekristalizacije . Tlak koji se primjenjuje na reformira stijeni uzrokuje razlike u načinuRock Izgleda jednom rekristaliziranim i određuje da li će se foliated ili nonfoliated . Proces

Oba foliated i nonfoliated stijene počinju svoj ​​život kao bilo sedimentnih , magmatskih ili drugog metamorfnih stijena . Zbog geoloških promjena ,metamorfnih stijena od foliated ili nonfoliated tipu će biti stvoren . Ove geološke promjene mogu biti posljedica vrućine i temperature od prekristaliziranje stijene koje se mogu naći duboko u zemljinoj kori .
Vrsta tlaka

ako " Trenje i narušavanje " uzrokovane kretanja tektonskih ploča ispod Zemljine površine ili uvođenje vruće magme do matične stijene . tlak koji se primjenjuje na prekristaliziranje stijeni je nepravedna , a zatimfoliated stijena će formirati . Sila na reformira stijeni mora biti jak i "jedan pravac . " Međutim , ako jetlak koji se primjenjuje na prekristaliziranje stijenu jednaka u cijelom ,nonfoliated stijena će se stvoriti .
Foliated Tekstura

foliated metamorfnih stijena će su povezani minerale . Mineralne pahuljice će se pojaviti da se paralelno sa stijenom i da će izgledati slojevita . Kadfoliated stijena pauze ,tanke stijene fragment će rezultirati .
Nonfoliated Tekstura

nonfoliated stijena će imati gotovo suprotan teksturu . Minerali će se pojaviti da se nasumično orijentirani , bez očitog pojas i imaju zrnati izgled . Za razliku od foliated stijeni , neće biti nikakvih slojeva , a oni neće pahuljica , osim u tankim slojevima , kada slomljena .
Foliated pripravak
Slate

foliated stijene su najčešće nastaju iz mudstones i sadrže " sitnozrnati " ili " Platy " minerala koji su obično premale da se vidi golim okom ; Iako neki mogu vidjeti bez pomoći . Primjeri foliated stijene su škriljevca , Filit i škriljac .
Nonfoliated Sastav
Mramor

Nonfoliated stijene sadrže više grubozrnatim minerale i općenito imaju slučajan oblik . Zbog toga , ove stijene su vrlo zrnati izgled. Primjeri nonfoliated stijene su kvarcita , mramora i antracit ugljena .

Umjetna stijena Water Features

Umjetne stijene su došli dug put , izgleda vrlo realno i danas . Njihova obilježja u dvorištu imaju različite prednosti . Neke stijene može se koristiti za pokrivanje vanjski zvučnici , dok se drugi koriste u otvorenom vodopadima . Bez obzira na podr

Více >