# >> Dom i vrt >  >> Garden & Lawn >> Stijena vrt >>

Hen & Pilići Sadnja u naplavine

" Hen i piliće " odnosi sejednogodišnja sočno , " Sempervivum . " To krasi krovove i ispunjene pukotine u zidovima svake strukture u Karla carstva , po njegovom nalogu , zbog svoje otpornosti na požar i udara groma . SEMPERVIVUM je zaoštren rozete rastu u nakupinama oko starije , veće središnje rozete , baš kao kokoš okružen piliće . Ona uspijeva u pukotina i procjepa , što ga čini idealnim za kontejnere , kamenjare i naplavine komade . Sobu viška

Unatoč uspješan u pukotina i procjepa , kokoš i pilići potrebno dovoljno prostora za roditelja i njezine offseta ako želite najbolji mogući prikaz . Tanke, krhki grane će podržati nekoliko svježe transplantirane piliće , ali stolona ili mijenjati proizlazi da spojite " kokoš " sa njenim " pilića " na kraju mora dotaknuti tlo ako želitebiljka širiti . Nađi veće komade naplavine , umjesto , s promjerom većim od 2 cm , i nekoliko velikih i srednjih knotholes ili dupljama koje možete ispuniti i sa slobodnom , pjeskovitom tlu .

Zahtjevi tla

Moundmješavina jednog dijela treseta mahovine , dva dijela ilovače i dva dijela grubog pijeska oko naplavine komad i na bilo koji od rascjepe, pukotine ili knotholes za najbolje rezultate , savjetuje sveučilišta Oklahoma je botanika staklenika stručnjaka , Cal Lemke .

Odvodnja

Velike panjevi će podržati koloniju kokoši i piliće dokšuplje plitka ili se nastavlja sve do temelja . Hen i slanutak korijen sustavi istrunuti ako oni ostanu mokri . Plant ih sa strane i oko baze vaš veliki panj , a ne u dubokoj udolini .
Sunčeva svjetlost Needs

Sempervivum izgledaju najbolje kad je izložen punom suncu , razvoju raznih boja , uključujući smeđe, žute, narančaste , ružičaste i crvene pomiješana s raznim nijansama zelene . Dok kokoš i pilići će rasti u sjeni , to će ostati zelena i neće se širiti uz grane , kao i kaskada prema tlu . Premjestiti svoje naplavine na vedrijim dijelu dvorišta za više jarke prikaz boja .

Kako Pejzaž Rocks & Ploče

Biljke su čestožarište uređenih vrtova . Međutim , stijene i ploče od kamena može dodati puno interesa i prirodnih ljepota na zasađena površina . Ako hortikulturno ispravno , stijene može unaprijediti biljke i biti lijepa u vlastitom pravu . Neki lan

Více >