# >> Dom i vrt >  >> Garden & Lawn >> Stijena vrt >>

Ideje za vrt vodopadima

Uključiti slap značajke u krajoliku dodati miran i mirnom element za vaš prostor . Vode privlače biljni i životinjski svijet , uključujući i ptica pjevica i leptira . Stilovi u rasponu od organskih ribnjak i potok dizajna na suvremene metal vodopad instalacija . Odaberite dizajn da pozdravi svoje postojeće vrt , kao i arhitektonski stil svog doma . Ribnjak i streaming sa Vodopad

Za one s velikim vrtom prostora , razmislite cijeli ribnjak i potok da kapi u slapu . Trebat će vam prirodan pad postići potok . Ako vaše dvorište ne padinu , to će biti potrebno izraditi nagib dodavanjem tlo ispuniti vašem dvorištu . Blagi nagib postiže tekućom vodom u streamu . Stvaranje ribnjak na dnu potoka smjestiti vodopad . Za curi snagu , izgraditi zgazi vodopad sa kamena čimevoda lagano padati uz stijenu . Za dramatičan učinak izgraditi ribnjak na značajan i oštrog pada ispod potoka .
Double Vodopad

Mali vrtovi koristi od dvostrukog vodopada . Double pad sastoji od dva ribnjaka itri kata sustav . Voda teče iz pumpe na vrhu jezera u prvi spremnik ili mali ribnjak . Od tamo ,kapljice vode po drugi put usve veće i najniži od dva bazena . Double - slap dizajn jedobar izbor za vrtlare koji žele da se uključi zvuk vode koliko očima , kao i dvokrevetne padovi mogu biti glasniji od jednog stila .
Vodopad Zid

Terase , vrtne alcoves i dvorišta te se poslužuju uz slap zidne dizajna . Voda teče niz kamenom pločom ili komad metala ili bronce u ovoj moderniji , modernog dizajna vodopad . Dizajni mogao biti ilisredišnji izljev vode ili može pokrenuti cijelu širinu zida . Potonji stvara efekt zid vode u vašem vrtu prostora , abivši će postići više tradicionalni vodopad estetiku . Mali spremnik u podnožju može biti ispunjen šljunkom dodati dimenziju na zvuk vode koja pada .

Kako promijeniti prednji vrt od trave do šljunka

Kao vlasnici nastoje pronaći alternative za stalnom košnju i zalijevanje , zamijenivši travu sa šljunkom postaje sve popularnija . Ova metoda uređenje je uobičajeno u područjima u kojima se pojavljuje s nestašicama vode i smatra se , možda ironično ,

Více >