Home & Garden >> Dom i vrt >> Garden & Lawn >> tlo >> Content

Utjecaj vrsta stijena i Tlo na odvodnje Gustoća

Odvodnja gustoća jemjera količine vode koja otječe površinu tla je , za razliku od onoga što se apsorbira . Dijelovi tlu , uključujući i vrstu rocka baze to jedio , utjecati na proces . Više poroznastijena i tla ,manjagustoća odvodnje , kao i većina vode se upija . Definicije

Poroznost mjerila veličinu tla i stijena čestica , kao i količinu prostora koja je stvorena između njih Zemljinom beskrajne pomicanja . Propusnost jetermin koji se koristi za opisivanje kako brzo raznosi kroz i između čestica , a mnogi čimbenici utječu na taj proces . Tlo se klasificira prema četiri osnovna oblika: pijeska, mulja , ilovasta i gline . Voda se kreće najbrže kroz pijesak , a većina se polako kroz gline . Neke stijene , poput granita , imaju poroznost koja je blizu onoj od gline , što pokazuje da se voda kreće vrlo sporo kroz obje .
Tipovi tla

Clay je najmanje porozna svih tipova tala , zatim u rastućem poretku propusnosti od mulja , pijeska i šljunka . Ilovača , ili humus , ne spominje , jer je zapravosastavljen od tih vrsta tla koja sadrži visoku razinu raspadnutih organskih tvari . Ovisno o količini taložnih tla nalaze u ilovaču , njegova poroznost varira u odnosu na ocjenama svaki od njegovih pojedinih dijelova . Organska tvar najčešće se obično nalazi na površini bilo profilu tla , a igra manju ulogu u određivanju gustoće odvodnje . Nakon što voda prodire prvih nekoliko centimetara od površine tla , što se nalazi ispod njega utječe li to i dalje se apsorbira u dublje slojeve pijeska , mulja i gline , ili jednostavno bježi .
stijene

poroznost stijena kreće se od eruptivnog sorti sastoji od rastaljenih čestica koje uključuju opsidijana , granita i Gabro , naviše porozan u cijelosti izrađena od komprimiranog sedimentima koji sadrže pješčenjaka , vapnenca i škriljevca . Vodonosnika , ili rezervoar podzemnih voda , obično se sastoji od različitih količina pijeska , tla i stijena . Više poroznastijena i tla baze su ,više vode se skuplja . Isto tako , tok podzemne vode je najveća , akovodonosnik se sastoji od visoke razine ne- poroznih materijala poput gline ili granita , što predstavlja visoku razinu gustoće odvodnje .
Hidrološki ciklus
< br >

maloljetničkog voda jepojam s obzirom na takozvani novi voda koja dolazi iz Zemljine jezgre . Svi ostali vode u jezerima, morima i rijekama , stalno se reciklira kroz niz događaja koji uključuju padaline, isparavanje i otjecanje . Od tog beskrajnog opskrbe , samomalen dio je korisna ljudima , s većina koja postoji kao podzemne vode , isporučene prvenstveno otjecanje . Prema Idaho State University , gustoća drenaža je utjecalo ne samo tla i stijena vrste , ali od strane zemljišta nagiba , klime , padalinama , zasićenja stopama , vegetacije i vrijeme .


od:http://vrt.98905.com/garden-lawn/soil/1016006513.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.