# >> Dom i vrt > >> Garden & Lawn >> tlo >>

Prirodni načina da poboljšate cvijet krevet tla

Mnogi ljudi koji vole vrtlarstvo smatraju da je njihova zemlja je manje od idealne . Srećom , postoji nekoliko načina da poboljšate svoj ​​cvijet krevet tlo bez pribjegavanja potencijalno štetnih umjetnih gnojiva i kemikalija . Naći ćete da je davanje svoje tlo malo pažnje rano u sezoni će rezultirati u lijepom , zdravom cvijet krevet . Kompost
Yard otpada čini 20 posto otpada na odlagališta .

Ako kompost svoje hrane bilješke i dvorište od šišanje , imate gotove tretman za cvijet krevet . Ako ne napravite svoj vlastiti kompost , možete ili ga kupiti po torbi na travnjak i vrt centar , ili možete imati veću količinu raspršiti iz krajobraznog tvrtke . Pobrinite bilo komposta kupite ima nizak sadržaj korova . Rad kompost u tlo prije sadnje , tako da kao što se pokvari , to će objaviti hranjive tvari .
Organsko gnojivo

Ako želite dati već zasađeno cvijeće hranjivi potaknuti , možete birati između nekoliko tipova organskih gnojiva . Trebali bi tražiti slow - release gnojiva koja sadrži mineral kao što su rock fosfata , biljnog materijala kao što su lucerna obrok i životinjskih tvari , kao što su kosti , krv ili ribljeg brašna . Možete čak i kupiti organski , slow - release gnojiva stvoren od mikroba nalaze u ljudskom otpadu .
Mulch
mulch razbija pružiti dodatne hranjive tvari .

Drugi način nastaviti s uvođenjem hranjive tvari u tlu tijekom vegetacije je s malča . Postavite malča oko biljaka na vrhu tla . Zajednički organski malč uključuje komposta, gnojivo , pokošenu travu ili koru . Malč je također koristan jer pomažezadržati vlagu u tlu i smanjuje rast korova . Zamijenite malč jer razgrađuje. Kada koristite materijale kao što su trave , obnavljanje malča svakih nekoliko tjedana . Ako koristite koru , zamijenite najmanje svake dvije godine ili po potrebi .

Plant - specifične tretmane

Pričekajte dok se ne pojavi novi rast za početak gnojenje ruže .

Određene biljke više koristi od određenih hranjivih tvari od drugih , tako da možete prilagoditi svoj gnojivo kako bi bili sigurni da vaše biljke dobivaju upravo ono što im je potrebno . Na primjer , ruže koristi od kalij, koji sadrže banana ljušti . Jednostavno zakopao koru od banane u blizini postrojenja i , kao što se razbija , to će dostaviti svoj ​​grm ruža s kalijem . Ponovite tjedno , ali ne koristite više od tri pilinga tjedno . Još jedna biljka specifična gnojiva je od kave . Budući da je kava nešto kiselo , kave oploditi kiseline -loving biljaka kao što su Rododendroni , azaleja i borovnice .

Compost Primjeri pilotima

Kompost je gotovo čarobno u načinu na koji se poboljšava struktura, plodnost i sposobnost vodu drži u svakom tlu . Ovaj krajnji proizvod raspadnutih organskih materijala može se na više načina . Pažljivo izgrađene kompost hrpa će zagrijati brzo i dov

Více >