# >> Dom i vrt > >> Garden & Lawn >> tlo >>

Tlo Klasifikacija & Njegova nosivost

Većina građevinskih projekata , kao što su zgrade , ceste i bazenima održati na tlo . Manje se projekti provode na čvrstoj stijeni . Iz tog razloga , sposobnost tla podržati težine treba ocijeniti . Iznos težinetla može držati bez da ustupaju se zove njegova nosivost . Nosivost tla će varirati ovisno o vrsti tla to je i pod utjecajem ekoloških čimbenika na vanjskim svojstva tla . Klasifikacija tla

klasifikacija tla odvija se na sličan način kao i biljnih i životinjskih klasifikacije . Tla su podijeljeni u 12 redova definiranim prevladavajuće karakteristikama tla , kao što su struktura , tekstura , organske tvari , boje i kapacitet vode drži . Tlo je također klasificiraju prema tome koliko daleko je to i što je to materijal je formirana . Klasifikacija tla Sustav je rafiniran dovoljno da pokupi sve od glavnih svojstava tla . Ovisno o klasifikaciji tla , možete procijeniti njegovu nosivost .

Nosivosti tla

Određivanje nosivosti tla je komplicirana . Količina vlage u tlu može promijeniti svoju nosivost . Kako zbijenogtla ili što njegova temperatura se može promijeniti koliko težine može podnijeti. Možete promijeniti nosivost tla pomoću specijalizirane opreme . Zbijanje tla smanjuje količinu svojoj jedinici koja je okupirana od strane zraku . Zbijenost tla mehaničkim putem provodi uz vibracije opremom i teškim valjcima . Iznostla treba zbijen ovisit će o nosivosti koja je potrebna za projekt gradnje .

Glinasta tla

glinasta tla su one s dominantan udio gline veličine čestica u fini materijal tla . Novčanom kaznom materijal tla se definira kao sve manje od oko četvrtine inča . Gline tla može postati vrlo gusta . Međutim određene vrste gline može postati vrlo nestabilan , ovisno o količini vlage u njima . Gline tla su lako kompaktan i može imati vrlo velike nosivosti .
Pjeskovitom tlu

pjeskovitim tlima imaju više od 70 posto pijesak . Zbog relativno velike veličine čestica pijeska , ove vrste tla su teže kompaktan . Pjeskovitim tlima obično su labave i imaju niske nosivosti . Ako postoji značajna količina gline u pjeskovitom tlu , što može biti prilično teško , ali to ne znači da će njihova nosivost biti dovoljno visoka za izgradnju na . Pjeskovitim tlima također lako prodrla voda , što ih čini više osjetljiv na eroziju .

Zahtjevi Azalea tla

Sve azaleje botanički su smješteni u roda Rhododendron . Taksonomi naći nekoliko dosljedne značajke koje doista razlikuju biljke vrtlari nazvati azaleje i rhododendrons . Dok list tekstura i broj cvjetnim prašnika može pomoći razlikovati azaleje iz r

Více >