Home & Garden >> Dom i vrt >> Garden & Lawn >> tlo >> Content

Kiseli Sphagnum Moss za jagode

Uzgoj savršen crvene jagode zahtijeva ispravno malčiranja krevet i pažnju na pH razinama . Usitnjavanje jebitna komponenta proizvodnji jagoda jer poboljšava zadržavanje vlage u tlu , štiti krevet od korova i čuva plod zdrav . Jednostavni malčevi poput slame mogu se koristiti , ali sphagnum treseta mahovine je popularan izbor zahvaljujući kiselosti . Svaka tvar koja drži Jagoda biljka tlo ispod pH 7 će pomoći bobice snažno rasti. Priprema Noćenje

jagode su izbirljivi o vrsti krevet Lažu u. Oni trebaju puno prostora za širenje svojih trkača vodoravno i tlo koje je dobro pražnjenje i neće isušiti . Usitnjavanje slame ili sphagnum treseta mahovine će stvoriti ravnomjerno vlažan krevet s adekvatno izgubiti tlo . Neki stručnjaci ukazujusavršen spoj za jagode je jedna polovica graditelji pijeska , jedna četvrtina sphagnum treseta mahovine i jedna četvrtina sloj tla . To će osiguratikrevet se korova i da bobice ostaju suhe i čiste .
Sphagnum tresetnica

Sphagnum tresetnica jepopularan aditiv tla izvedeni iz razgradi treseta iz močvarama . Tvar ugljik- bogat je gusta i drži vlagu iznimno dobro . Tresetnica je kisela zbog stalne obilnih kiša i stoji vode prisutne u bog okruženja , koji se otapa minerale i ostavlja kiseli materijal . To se često primjenjuje kao alternativa za kompost ili dodatka tla za biljke koje su kiseline -voli . Jagode vole pH između 6,0 i 6,8, tako dodajući sphagnum treseta mahovine pomoći ćezemlja ostati kisela .
Sphagnum Moss

Sphagnum mahovina jelabav , žive mahovine se nalaze u tresetištima . U usporedbi s gustom , razgradi tresetnica , dnevni sphagnum mahovine ne pruža onoliko koliko bogat ugljen , iako je kisela . Ona služi najbolje kao spužvasto , vlage - hvatanje materijala . Sphagnum mahovina obično se ne primjenjuje na vrt kreveta , ali to se često koristi u saksiji biljke da zadrži vlagu . Sphagnum mahovina se može koristiti kako bi biljke jagoda vlažne i živ prije sadnje , ili može pojaviti u cvjetnim aranžmanima .

Usitnjavanje Jagode

dodavanja organskog malča kao što tresetnica će bogate ugljik na tlu , a pri čemu se pH ispod 7 . Većina composts su blago alkalna , ali kontinuirano dodano kiselih tvari , kao što su igle, borovim tresetnica hrasta , lišće i korabora zadržava kisela tla odgovarajući za proizvodnju jagode . Ponovo malč po potrebi preko kreveta za održavanje kiselosti , jer se raspadaju lišće polako će napraviti alkalnom tlu . Izbjegavati stvaranjesloj dublje od 3 cm . Sphagnum tresetnica jepopularan izbor za sjeckanje i jagode , ali slame radi jednako dobro očuvati vlagu i suzbijanje korova .


od:http://vrt.98905.com/garden-lawn/soil/1016049350.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.