# >> Dom i vrt > >> Garden & Lawn >> tlo >>

Ispitivanja tla Teksture

tekstura tla ima važnu ulogu u razvoju korijena biljaka . Neke teksture ne dopuštaju dovoljno prozračivanje , dok drugi nemaju adekvatnu zadržavanje vode . Za optimalne rezultate sadnje , uzeti uzorke tla na svoj lokalni sveučilišni produžetak imati svoje teksture tla analizirani , kao i drugih faktora kao što su pH tla i hranjivih razinama . O tla Teksture

Tlo obično su podijeljeni u tri tekstura : Pijesak , mulja i gline . Pjeskovitim tlima imaju najveće čestice i pore, što rezultira brzim odvodnje . Mulja tla su srednje veličine s vrlo lakih čestica . Glinene tla su najfinije čestice i najsitnije pore . Pjeskovitim tlima ne može držati dovoljno vode za pružanje hranjivih tvari u korijenju biljaka . Gline tla , s druge strane , mogu zadržati previše vode i uzrokuju trulež korijena i drugih bolesti . Ilovasta pružiti idealnu ravnotežu mulja , glinenih i pješčanih čestica te su idealni za većinu biljaka .
Procjena tla Tekstura

Da biste dobili opću ideju o teksturi svoga tla , navlažite malo tla i utrljajte ga između palca i kažiprsta . Ako imate pjeskovito tlo , ona će se osjećati odlučan i grub . Mulja tla obično osjećaju glatka i čestice mogu slajd lako između prstiju . Čestice gline tla imaju tendenciju da se drže zajedno i kad je mokar i da će se osjećati ljepljivo . Kako bi se dodatno testirati svoje tlo , ugurati loptu od vlažnog tla u dlanu . Pjeskovitim tlima će lako slomiti , dok je glina tla neće lako slomiti . Ilovasta će držati držati zajedno , ali će također biti raznovrsniji .
Vrpce Test

Za obavljanje vrpce testa , navlažite neku zemlju i napraviti loptu u dlanu . Palcem i kažiprstom lagano uvaljati tlo napraviti vrpcu . Ako ne možete napravitivrpce duže od 1 inča , vaš pijesak je bilo mulja i pijeska . Pjeskovitim tlima će se osjećati istrajan , dok mulja tla će se osjećati glatka . Ako možete napraviti vrpce koji je dulji od 2 cm dugo , vjerojatno imate glina tla .


Laboratorijskim testovima

Testiranje teksturu tla po osjećaju nije uvijek u potpunosti točna . Kao što je navedeno od strane Colorado State University Extension , tlo je potrebno samo 20 posto glinu da se ponašaju kao gline tla . Čak i ako se vaša zemlja prvenstveno se sastoji od pijeska , to će djelovati kao gline tla , ako ima 20 posto ili više gline . Za najtemeljitija rezultatima , imati svoj tla testirane za točne postotke gline , mulja i pijeska . Od tekstura tla ne promijeni , trebali samo trebate imati taj test učinili jednom .

Vorherige Seite

Tlo Magnezij Nedostatak

Za biljku da raste zdravo zahtijeva osjetljivu ravnotežu gotovo neograničene količine hranjivih tvari u tlu . Ako postoji bilo previše ili premalo bilo koje od tih hranjivih tvari ,biljka će obično pokazati vidljive simptome koji služe kao pokazatelj

Více >