# >> Dom i vrt > >> Garden & Lawn >> tlo >>

Hidratiziranog vapna za lužnatost kontrolu

tla pH jevažan čimbenik u rastu zdrave biljke . PH tla omogućuje jednostavan unos hranjivih tvari i vlage unutar korijena stanica . Većina biljaka radije neutralno ili blago kiseli pH tla . Drugi više vole u alkalnu pH . Vrtlarstvo stručnjaci savjetuju korištenje hidratiziranog vapna za kontrolu lužnatost tla , često za suzbijanje prekomjerne kiselosti iz gnojiva nakupilo . O tla pH

tla pH utječe na dostupnost hranjivih tvari u tlu i toksičnosti minerala u roku od tla . Na primjer , visoka kiselost u tlu smanjuje dostupnost kalija, kalcija i magnezija , a povećava dostupnost potencijalno štetne količine željeza , aluminija i cinka , u skladu sa Sveučilišta u Floridi profesora Amy L. Shober i Geoffrey C. Denny . Visoko alkalna tla su povezane s nedostatkom cinka , mangana i željeza . Bakterije tla također utječe na bakterije i mikroorganizme u tlu i može doprinijeti pojavnosti biljnih bolesti . Ispitivanja tla setove će ukazati na pH vrijednost vaše tlo , tako da možete prilagoditi kiselost ili lužnatost po potrebi . Vaš lokalni poljoprivredna savjetodavna služba također može vam pomoći s testiranja i određivanja što možete učiniti kako bi optimizirali zemljišne uvjete za svoje biljke .
Hidratiziranog vapna

Lime jematerijal izrađen od kalcija , ponekad pomiješana s magnezijem , koristi za povećanje pH tla . To mogu biti izrađene od kamenica školjke ili raznih industrijskih nusproizvoda. Kada se taj materijal zagrijava i zatim miješa s vodom , tvori hidroksida . Ovaj tretirati vapnom se zove hidratiziranog vapna . To je glomazniji od običnog vapna i može biti teško primijeniti . Općenito , hidratizirano vapno se koristi kada biljke još uvijek nisu prisutne u tlu jer to može spaliti korijenje , prema internetskoj stranici North Carolina Master vrtlar programa .
Dodavanje vapna u tlu

hidratizirana vapna dodaje , kadase pH tla padne tako nisko da stvara uvjete negostoljubiv za rast biljaka . To se može pojaviti kao rezultat prirodnog kiselosti tla ili nastavak korištenja dušika gnojiva , koje teži da snizi pH . Poljoprivrednici i vrtlari koristiti hidratizirano vapno za brzo podizanje pH tla , što čini više alkalna tla . Vapno je radio u tlo , ne samo položen na površinu . Nanesite vapno postupno , testiranje povremeno .

Lime
opreza

ni u jednom trenutku trebaliregistar tla pH iznad 8,0 prema Oregon State University pisaca Jay W. Johnson i Don Myers . Tlo pH ovaj visoki će spaliti korijen biljke . Nakon toga ćete morati dodati sumpora u tlo kako bi pH dolje . Nosite rukavice, zaštitnu odjeću i zaštitne maske kada se radi s vapnenih proizvoda .

Kako vjeverice Pomoć Tlo

? Scurrying vjeverice , uključujući istočne vrsta ( Tamias striatus ) , često se doživljava kao štetnika na hranilice za ptice i jestivih vrtovima . Iako je samo 10 centimetara po dospijeću , vjeverice imaju važnu ulogu za tlo . Od sjemena pokop rupi

Více >