Home & Garden >> Dom i vrt >> Garden & Lawn >> povrtnjak >> Content

Uzgoj Sweet Luk u Ohio

White slatki španjolski globusima luka ( Allium cepa " White Sweet španjolski " ) i žute slatki španjolski globusima luk ( Allium cepa " Yellow Sweet Španjolski " ) su domaće favoriti u Ohio vrtovima . Uzgaja iz sjemena , skupova ili transplantacija , luk i kratko - dan , srednji ili dugi dan , kul - sezonsko povrće . Izbor za biljke ovisi o klimi i okolišu . U Ohiu je američko ministarstvo poljoprivrede ( USDA ) biljne srčanost zone 5 i 6 , kratko - dan ili srednji luk vrste često se preporučuje za rano proljetnu sadnju , ali dugo - dan sorte rastu dobro , previše . Bez obzira na njihov tip , luk lukovice mora rasti i zgušnjavati underground prije pojave dugih , vrućih ljetnih dana . Luk su hrabar u USDA zonama 3-9 i može se uzgajati kao biljke drugdje . Klima i rasta

Luk govore neosjetljivi na mraz i može preživjeti u širokom rasponu temperatura . Proljeće sadnju je najbolje kada je temperatura od 55 do 75 stupnjeva celzijusa , u skladu s Ohio State University Extension web članku , tako da je korijenje i lišće može razviti prije formiranja žarulje . Uz temperaturu ,količina dnevnog svjetla , ili fotoperiodu , kontrolira kada luk biljke formiraju žarulje ; short - dan sorte potrebno 12 i manje sunčanih sati dnevno i dugo - dan biljke zahtijevaju 15 ili više sati dnevnog svjetla dnevno . Novo posađene luk prvo raste korijenje u zemlju , a razvija vrhova i zeleno lišće iznad tla . U Ohiu , luk rastu najbolje od skupova ili biljaka . Ovisno o sorti i sadnog vremena , luk obično trebaju rasti 100 ili više dana prije nego što su žarulje su spremna za žetvu . Peak puta za lukom u državi Ohio su od 1 kolovoz - 15 listopada
Okoliš

U Ohiu , luk lukovice ne može tolerirati vrlo kisela tla . ; oni rastu najbolje u tlu s pH između 6,2 i 6,8 . Mulja ilovinama i glina tla su preteški za luk . Tako ih sadnju u labave , dobro pražnjenje , organski mediji pomaže s kisikom i kretanja vode . Pružanje 5-10-10 gnojivo pomaže tender korijeni luk ' rastu i debljaju . Primjena malč zadržava vlagu u i miče . Onion biljke privlače insekte , poput tripsa i ličinki muha , koje su crvi . Luk žarulje su osjetljivi na plijesan i korijen bolesti . Učinkovite mjere kontrole ovise o različitim luk i rastuće okoliš .

Sweet španjolski

Long - dnevno, trajnica, žute slatki španjolski i bijeli slatki španjolski luk zahtijevaju najmanje 15 sati ljetnog dnevnog svjetla u Ohio USDA zone 5 i 6 . Stavite luk sjemenke oko 1 cm duboko i 2-4 cm , osim kada jetemperatura tla je oko 55 stupnjeva celzijusa . Ne presaditi zatvoreni sadnice ili lukovice tek nakon opasnosti od prolaza mraz . Full-size luk žarulje su spremna za žetvu , kada su njihovi vrhovi postala smeđa i pasti . Kao što iskopati luk iz zemlje , ne skidaju lišća ili korijena , umjesto toga, otresite tlo , i pohraniti žarulje za par tjedana da se izliječiti . Luk su obično spremna za žetvu početkom jeseni u Ohiu .
Svježe sorti

Short - dan Bermuda ( Allium cepa " Bermuda " ) , " Red " ( Allium cepa " Red " ) , " Vidalia " ( Allium cepa " Vidalia " ) i " Walla Walla " ( Allium cepa " Walla Walla " ) luk sjemena može biti ugrađen izravno u tlo ili zatvorenom prostoru . Sadnice se mogu transplantirati u vrt , nakon prosječnog zadnjeg dana smrzavanja u određenoj lokaciji Ohio . Također su pogodne za Ohio vrtovima su egipatski ( Allium cepa var . Viviparum ) luk . Iako oni nisu kao sredstvo plaćanja i druge žarulja sorti , egipatski luk, koji se nazivaju i zimski luk , sunajviše hladno - jednogodišnja luk i mogu se saditi u kasnu jesen . Za razliku od drugih vrsta svježe , egipatski luk nije počeo od sjemena ; oni proizvode bulbils koje čine na vrhu biljke .
berbe i skladištenja

Slatki luk lukovice iz Ohia vrtovima su najbolje ako se pojede u roku par dana nakon uklanjanja ih iz zemlje . Oni se mogu izliječiti i pohranjeni , međutim , tako da ih postavite na toplom mjestu s dobrom cirkulaciju zraka i niske vlažnosti zraka od 10 do 14 dana. Pohranite luk u hladnim , suhim kontejnerima ; oni se mogu staviti u hladnjak , ali nemojte ih staviti u plastične vrećice , jer zrak ne može cirkulirati u takve vrećice . Suhomesnati luk žarulje također mogu biti pohranjeni u mrežaste vrećice , ili njihovi sušeno vrhova može upletena u žice i žarulje visjele s pletenom žice . Suhomesnati luk pohranjeni u suhim područjima s temperaturom između 32 i 45 stupnjeva celzijusa može ostati čvrsta i ukusna za tri do šest mjeseci.


od:http://vrt.98905.com/garden-lawn/vegetable-garden/1016006620.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.