Home & Garden >> Dom i vrt >> Garden & Lawn >> povrtnjak >> Content

Rajčica , krastavac i salata Zahtjevi tla

Mnogi vrtlari uživati ​​rastući niz povrća u vrtu kuće , ali oni brinuti o pružanju prave uvjete za svaku povrća . Tajna je odabir sunčanom položaj za svoj vrt i prilagođavajući tlo kao neophodnu oko određenih biljaka koje rastu . Rajčice

Tomatoes ( Lycopersicon esculentum ) postižu najbolje rezultate u plodnoj , dobro dreniranu zemlju koja je visoko u organske tvari . Iako oni mogu preživjeti u tlu s pH kao niska5,5 , oni postižu najbolje rezultate u tlu s pH vrijednosti između 6,0 i 6,8 . Prema University Extension Cornell , paradajz biljke proizvode više rajčice Kada se uzgaja u gline ili ilovače tla , ali oni proizvode ranije rajčice u muljevitog tla . Rajčice zahtijevaju stalno vlažno tlo , ali pati ako je tlo gnjecav. Tlo koje se suši pretjerano može uzrokovati Blossom end truleži u rajčicama . Crvena ili crna plastika malč pod rajčice čuva tlo topla i vlažna i potiče proizvodnju .
Krastavaca

krastavci ( Cucumis sativus ) također vole plodno dobro drenirana tla , ali oni imaju veću potrebu za dušika od rajčice . Dok paradajz biljke će proizvoditi bujne lišće s blokiranog plodnih ako daje previše dušika , krastavci napredovati kada side odjeveni s visoka dušičnih gnojiva kada počnu vinariji i postaviti voće . Krastavci zahtijevaju ravnomjerno vlažno tlo , a može proizvesti gorke plodove , ako ne dobiju dovoljno vode . Krastavci vole pH tla u blizini 7.0 i proizvoditi i kada je tlo toplo . Prema Sveučilištu Cornell , krastavci napredovati s crnom malč kako bi se tlo topao i vlažan .
Salata

salata (lactuca sativa ) voli izgubiti , dobro drenirano tlo koje je svjež i vlažan , ali to ne treba vrlo plodno tlo . On preferira pH između 6,2 i 6,8 i pati u kiselom tlu . Budući da ima mali sustav korijena , salata se uzgajaju u podizač kutije i drugih spremnika s plitkim tla . Organski malč , poput sijena ili trave mogu se koristiti kako bi se tlo hladnom i vlažnom oko salata biljke .

Razmatranja

rajčica, krastavci i zelena salata svi zahtijevaju centimetar kišetjedna i koristi od dodatnog zalijevanja tijekom sušnih razdoblja . Dok krastavci i rajčice uspijevaju u punom suncu, salata koristi od djelomičnu sjenu , osobito u vrućim mjestima .


od:http://vrt.98905.com/garden-lawn/vegetable-garden/1016006648.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.