Pritisak liječenih Drvo Za povrtnjacima

Pritisak liječenih klade se koristi u vanjskim aplikacijama kao što raznolik kao palube i kućnim pragom ploče do trellises i odrastao vrt kreveta . Drvo je imao izvrsnu otpornost na trulež, bio neprohodan za napad insekata i ustane dobro u teškim vremenskim uvjetima . No, zabrinutost zbog kemikalija koje se koriste za liječenje drvo na čelu američke Agencije za zaštitu okoliša (EPA) da se postigne dogovor s daska za obradu otpadnih voda koje su zabranile prodaju AZTN - obrađenog drva za kućnu upotrebu , nakon 1 siječnja 2004 . AZTN klade

Budući da ima dug život na otvorenom , dosta građevina izgrađena s AZTN - obrađenog drva su još uvijek netaknuti . CCA je kratica za bakar, krom i arsen , tri velike kemijske komponente procesa liječenja . Proces prisiljeni tekućinu s tim kemikalijama duboko u drvnoj vlakana . Arsen predstavio najveću zabrinutost jerEPA će ga navesti kao poznate kancerogenih i kažemetal je izrazito toksičan .
Ispiranje

Dok daska pročišćavanje bili sigurni CCA bi ostaju čvrsto unutar drvnim vlaknima , odnosi se podiže da arsena i drugi metali mogu prodrijeti u tlu i mogu se uzeti u biljkama . Neki procjedne od tih komponenti ne dogodi u neposrednoj blizini šume , ali Oregon State University , kaže da se to dogodi na niskim razinama s malo pokreta nakon što su metali do tla . Organska tvar u mnogim vrtnim tlima podiže razinu dovoljno kiselosti koji su CCA materijale vezane su snažno s tla , što je teško za biljke kako bi ih odvesti u.

apsorpciju

Biljke ne toleriraju metale dobro i uzeti u vrlo malo u većini bilo kakvim uvjetima . S tla čvrsto držeći CCA kemikalija , Oregon State University navodi da biljke apsorbiraju samo male količine bakra , kroma i arsena . Budući da većina povrća su biljke , mala je vjerojatnost da je viša koncentracija mogla dogoditi tijekom vremena .

Opreza

EPA kaže da je AZTN - obrađeno treba " ne može koristiti kada rutinu kontakt s hranom ili hranom za životinje može dogoditi . " Odjela popisi " komposta , mulch , ili strukture ili spremnici za skladištenje ljudsku hranu " , posebno u područjima kako bi se izbjeglo . Oregon State University savjetuje da se održava12 - inčni granicu između povrća i AZTN - obrađenog drva u vrtovima . Korjenasto povrće , kao što su repa , mrkva, rotkvice , treba struganje čisti umjesto oprati za uklanjanje čestica tla koje mogu arsen na njih .
Alternative

od 2004 ,tretira klade industrija prodaje alkalnu bakra kvata ( ACQ ) tretira klade kao arsena bez alternativa AZTN - obrađenog drva . Naravno trulež šume kao Redwood i cedra napraviti atraktivan i sigurne alternative granica izrađenih od obrađenog drva . Non - drvo granice kamena , opeke ili plastike su sigurnije izbora .

Kako Hull Krava Peas

Cowpeas su zapravovrsta graha koje jetradicionalna kultura na jugu Sjedinjenih Američkih Država . Oni se mogu sakupiti kao na snap grahu nezrelom stadiju , granata grah u zrelosti i graha nakon zreli grah osuši . Vi shell grah nakon što su dostigli z

Více >