Klijanje Vrijeme za žute paprike

Uzgoj povrća kod kuće može biti puno jeftiniji dugoročno nego jednostavno kupuju povrće iz trgovine . Konzumiranje domace paprike i oslobađa od ikakve brige nad pesticida , herbicida i drugih sintetičkih kemikalija koje su mogle biti korištene za proizvodnju kupljenih voće i povrće . Ako se odlučite da raste povrće poput žute paprike iz sjemena nego početkom sjemena u zatvorenom prostoru i presađivanje vani , znajući koliko dugo će potrajati papar biljke za klijanje jeključ znajući kad treba ih prenijeti na vanjskom zemljom . Počevši Seed Indoors

Počnite sjeme za paprike biljaka u zatvorenom prostoru u kasnu zimu . Ako živite u području s dugim vegetacije , također možete posaditi papar sjeme izravno u vanjskom zemljom . Bilo unutra ili van , sjemenke biljke u dobro drenirano tlo s dovoljno prehrambene sadržaja za podršku zdravog rasta papar biljka . Budite sigurni da pažljivo kontrolirati temperaturu u prostoriji u kojoj se sjetva sjemena ; paprika ne podnose temperaturu hladnog zraka dobro .
Klijanje

Tako dugo dok ste posijali sjeme zatvoreni u kasnu zimu i brinuti se o njima ispravno, papar biljke će proklijati do proljeća . Akosjeme je pod - zali , akotlo nije dovoljno dobro drenirana i postao voda prijavljeni ili ako sjeme bili su izloženi hladnim zatvoreni temperaturama , klijavost može potrajati nešto dulje . Ako se odlučite da se biljka sjeme izravno u vanjskom zemljom , pričekajte da to učini doproljeća je grijao temperaturu tla . Zbog kasnijeg termina za sadnju , te sjemenke će trajati mnogo dulje klijati .
Presađivanje

presaditi sjeme zatvorenom prostoru na vanjskom zemljom , najprije morate pripremiti tlo . Tlo za rast papra treba imati umjeren plodnost, dobar sloj, i pH čitanje između 6,0 i 6,8, iako papar biljke nisu naročito osjetljivi na kiselost tla . Podesite zemljišne uvjete gnojiva i drugih izmjena , ako je tlo neće podržati rast papar . Pažljivo presaditi paprike da izvan zemlje nakon što su sigurniposljednja štetan zime mraz je prošao , a tlo je ugrijana na ljetne temperature .
Ostala razmatranja

Počevši papar biljke iz sjemena je sigurnoviše radno intenzivna metoda za pokretanje papar biljke . Vrtići prodavati mlade , pre - proklijalo papar biljke koje su spremne da se presaditi na vanjskom zemljom . Imajte na umu , međutim , da će, ako se odlučite za pre - proklijalo biljci papra , još uvijek je potrebno uzeti u obzir zahtjeve plodnosti tla i temperature o kojima se raspravlja , kako bi se uspješno rasti paprike .

Krumpir će smisliti ako se sadi u travnju u Oklahomi

? Amerikanci troše u prosjeku od 112 kilograma krumpira (Solanum tuberosum ) po osobigodišnje , izvještavaamerički Krumpir vijeće . Iako je većina onih koji su u obliku krumpirići i čips , 35 kilograma njih su svježe krumpir . Uzgoj svježe krumpir u

Více >