Home & Garden >> Dom i vrt >> Hobbies >> Namještaj Izrada >> Content

Funkcije stolarije Alati

Kada imate pravi alat za posao , čini vaš zadatak bila kompletna . Kroz godine , alata tvrtke stvorio specijalne alate s posebnim stolarije radnih mjesta u umu . Ove stolarije alati , kada se pravilno koristi , ne samo da bi se zadatak lakše , ali i to s više preciznosti za čišći , više stručne rezultat . Vrste

u jednom trenutku, stolari samo koristili ručni alat . Neki ljudi još uvijek koriste samo njih , alivelika većina stolara oslanjaju na električnih alata . Na ručni alat najkorisniji danas su avioni , brušenje blokova , kosine , T- kvadrata , drvenih batića , dlijeta, Gouges , aparatić i ručne pile . Postoje brojne vrste dlijeta , zrakoplova, aparatića i oštećenja . Električni alati drže visoko mjesto na stolarskoj klupi . Usmjerivači, oblikovatelji , Glodalice , tračne brusilice , bušilice, pile snaga svih sorti i bušilice prese su međunajviše rasprostranjen .

Planes

Zrakoplovi uklonili komadiće drva za stvoriti dekorativni dizajn , smanjiti veličinu drva , izrezati zglobove i glatke površine . Ovi priručni alat došao davno prije električnih alata . Stolarija avioni su obično ili klupa avioni ili blok avioni . Klasifikacija različitih klupa zrakoplova je po dužini . Fore , jack i glatke avioni su svi avioni klupa . Jack plane jevećina pretežno koristi . Klupa zrakoplovi su i dalje vrlo koristan i popularan za brijanje malo drva daleko. Stolar klizi avion iznad šume , a krilca obrije komadiće drva za stvaranje izgledastolar želi . Posao jednom učinio ravnini uz pomoć malo fizički napor je puno lakše kadarouter , mistrija , power građu ili pojas Sander preuzima zadatak .
Dlijeta

Baš kao i avionima , dlijeta ukloniti drva , ali umjesto brijanja off malo na vrijeme , veće gouges u drvu dolaze iz dlijeta i gouger . Dlijeta i gougers su alati rani stolara koji se koriste za izradu gnijezda i stvoriti dizajna uklanjanjem komada drveta . Stolari najčešće koriste ravne Skošeni -rub dlijeta . Dlijeta, V- rubovi i gougers izgledaju slično , osimpodvaliti ima kraj u obliku šalice ,V ima V oštricu i dlijeta ima ravnu oštricu . Konačni izgled reza je ono što čini razliku koja vam koristiti . Stolar stavlja beveled rub dlijeta protiv drva i udari ga s drvenim čekićem napraviti rez . On je tada uklanja čip od drva . Usmjerivači, jointers, oblikovatelji i moć pile sada učiniti mnoge iste poslove koji dlijeta koriste za napraviti .
Proteza

Clamps i aparatić držite drvo na mjestu, dok stolar reže i oblici njega. Stezaljke braće dvije zajednice zajedno dok ljepilo za spajanje ih suši . Bez obzira koliko je napredna znanost izanat stolarije postaje , spone i uvijek će imati mjesto u drvo trgovini .

Brušenje blokova

Brusni blokovi nisu ništa više od način da držite šmirgl papir . Mnogi stolari napraviti vlastite brušenja blokova od pravokutnika od drveta i pričvrstite brusni papir preko dna . Ergonomski dizajnirana blokovi sada poplava na tržištu kako bi se spriječilo stres i pritisak na mišiće i zglobove ruku . Gumeni brušenje blokovi su također dostupni za ugodniji osjećaj . Snaga Sanders dominiraju područje brušenja u stolariji , ali uvijek postoje mjesta kojapower brusilica ne mogu doći . Mala područja , udubljenja i konačni završava se čestoposao za brušenje bloka .
Pile

ručna pila je nekadjedina opcija za stolara . Danas , on ima slagalice , stolne pile, mitra pile , cirkularne pile , bend i ubodne pile . Svaki od njih je bolji za različite vrste poslova , ali je njihova funkcija se preklapaju akostolar treba nešto smanjiti odmah. Slagalice rezati dizajna i rupe u tanjem drvu . Mitra pile bi mitered ugla , cirkularne pile su ili stolne pile, radijalni ruke ili prijenosni i najbolje koristiti za ravne rezove . Band pile i ubodne pile su svestran dovoljno za većinu vrsta rezova .

Routera, jointers, oblikovatelji i Glodalice

routera, jointers, oblikovatelji i glodalice svi izvadite drvo iz površina rubrike, kao što je ranije spomenuto . Jointers siječe drva , tako da možete postaviti dvije zajednice zajedno s ravne površine na svakom . To stvara zajedničke rubova ploče . Polemika između ligrađu ilipredraonik je još važnije je raširen među tesara . Ovi alati i stvoriti ravnu površinu . Usmjerivači i oblikovatelji stvaraju spojeve poput gnijezda i rabbets . Oni oblikuju oblikovanje i izradu dizajna i dolikuje . Router je daleko praktičnije od blanja .


od:http://vrt.98905.com/hobbies/furniture-making/1016114845.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.