# >> Dom i vrt >  >> Home Appliances >> Klima uređaji >>

Split Klima uređaji Usporedba

Split klima uređaji mogu se vidjeti u većini stambenih rashladne sustave i pokazuju mnoštvo dizajna i komponenata . Ono što je čest među tim sustavima je da kondenzator i isparivač zavojnice su u odvojenim mjestima . No,cijena, vrsta rashladne tekućine i učinkovitosti dostupnih sustava uvelike razlikuje . Split sustavi su najbolji za stanovanje i dostupne su kao kroz- zid dizajna , centraliziranih visokog kapaciteta sustava i ductless , multi - split sustava . Opis

Osnovni rashladni split- air sustavi sastoje se od jedne vanjske i unutarnje sekcije i račun za veliku većinu stambenih sustava za klimatizaciju . Unutarnja zavojnica jeisparivač zavojnica i hladi zrak u Vašem domu , dok jevanjski svitak sadrži kondenzator i tisak vrući zrak van . Manji sustavi često se instalira na prozor , zid ili pod , dok veći projekti zahtijevaju veliku Kanali cijeloj kući .
Značajke

Split sustavi nude različite mogućnosti i kapacitete . Neki mogu biti dizajniran s malim rashladnim kapacitetom za hlađenje samo jednu sobu u kući . Centralizirani sustavi su sposobni za hlađenje cijeli house.The učinkovitosti uređaja mjeri se u SEER ( Sezonski energetsku učinkovitost Rating ) za središnje klima uređaja , i EER ( energetska učinkovitost Rating ) za klima uređaji . Neki proizvodi nude raznolike mogućnosti kao što su zatvoreni peći , podesive navijačkih zavojnice , vremena i monitora . Oni su se u rasponu cijena od oko 300 dolara na više od 3.000 dolara , ovisno o njihovoj učinkovitosti zvjezdicama, sposobnosti i drugih značajki .
Multi - split sustavi

sustavi koje imaju posebne zavojnice , ali sadrže više od jedne isparivač zavojnica se zove multi -split ili mini - split sustavi . To ne zahtijevaju cijevi i idealne su za dodavanje na postojećim kućama jer su lakše instalirati . Oni imaju tendenciju da imaju manji profila od običnih split sustava , a unutarnje jedinice montirati na pod ili strop .
Central Air

Centralni sustavi zraka imaju tendenciju da se najučinkovitiji tip sustava klimatizacije . Nedostatak je u tome što oni zahtijevaju svoj ​​220 - volti krug i koristiti više energije nego room sustava . Sustavi za klimatizaciju , bez propusta sujednostavno alternativa centralni klima uređaj i savršene su za domove , kao što su apartmani . Ti sustavi ne zahtijevaju zadiranje u cijevima za instalaciju , ali oni ne dopuštaju više hlađenja zone postojati .
Složeni sustavi

zapakirane sustava ,kondenzatora, isparivača zavojnica i kompresor su sve na jednom mjestu , obično izvan ili na krovu . Ovaj dizajn je često viđen u poslovnim zgradama i manje je uobičajeno u stanovima . Ti sustavi često sadrže zatvoreni peć , takoodvojeno grijanje uređaj ne treba instalaciju . Ponekadopsežna cjevovodi unutar zapakirane sustava čini ih manje učinkovita s obzirom na mogućnost blokade .

Kako mnogi fanovi Jednako Jedan prozor Klima uređaji

? Relativni zasluge navijača i klima uređaja varira ovisno o metodi im suditi . Percipiraju učinkovitost hlađenje može razlikovati ovisno o tome kako zatvoritifan je vama , čineći tonetočno standard. Trošak nabave , energetska učinkovitost i troškove

Více >