# >> Dom i vrt >  >> Home Appliances >> Klima uređaji >>

Visoke tehnologije Klima uređaji

Zbog rasta zabrinutosti oko sigurnosti i učinkovitosti sustava za klimatizaciju na okoliš ,mnoštvo nedavne inovacije u klimatizacije znanosti su se pojavili . Neki novi sustavi imaju alternativne metode hlađenja , kao što su membrane - based . Drugi izvoditi na učinkovitih izvora energije, kao što su sunčeve energije . Da bi poboljšao učinkovitost i udobnost , mnoge tvrtke su dizajnirani pametne senzore i kontrole tako da je sustav za hlađenje radi samo tamo gdje je to potrebno . Mirniji sustavi su smanjili razinu buke u usporedbi s drugim klima uređaja . Učinkoviti sustavi

Najnoviji klima uređaj procesi zahtijevaju puno manje energije od klasičnih klima uređaja iz prošlosti . U 2010 ,US Department of Energy razvili postupak na temelju membrane , hlađenje isparavanjem i tekućih odvlaživačima , što je rezultiralo u 50 do 90 posto manje energije nego korištenje mnogih vrhunskih klima uređaja . Isparavanja rashladni sustavi rade puhanjem zraka kroz mokru mreže . Oni rade dobro u suhoj klimi , ali u vlažnim podnebljima oni nisu idealni jer oni mogu napravitizrak vruć i ljepljiv .

Solarni sustavi

Solar - based zraka uređaji su sada dostupni i pridržavaju visokih standarda budućih propisa klimatizacije . U jednom dizajn , solarne i ostatak topline gorivasustav , koji izgleda kao normalni klima uređaja . To uključuje litij bromid , tvar koja ne oštećuje ozon , za razliku od prethodno korištenih kemikalija . Od 2007 , mnoge tvrtke klima uređaja su se prebacili iz koje oštećuju ozonski sloj kemikalija poput HCFC rashladnih sredstava , na alternativne tvari. Mnoge zemlje su posvećeni smanjenju energetske zahtjeve tehnologije , i sve razvijene zemlje će biti zabranjeno korištenje HCFC rashladna do 2020 .
Značajke

Zadnji inovacije u klimatizacija tehnologije fokusom na osiguranje učinkovitosti i udobnosti kroz razne inteligentnih senzora i kontrolnih mehanizama . Neki sustavi ugraditi filtere alergen koji poboljšavaju zatvorene prostore . Pametni senzori su sposobni za nadzor temperature u cijeloj prostoriji i podešavanje za hladne i vruće točke . Specijalizirani kontrole zone može dopustiti temperatura biti postavljena u svakoj sobi , sprečavanje neučinkovitost koja može dovesti kadasustav radi u praznoj sobi .
Quiet sustavi

učinkovitost nesamo tehnološke inovacije traži u klima uređajima . Mnogi potrošači žele miran sustav kao dobro . Tvrtke su razvili rashladne sustave koji su učinkoviti i tihi . Neki od tih " tihi " Sustavi ugraditi poseban dizajn ventilatora i izolirani pretince s dvije faze sustava koji drži zvuk na minimum . Te jedinice su otprilike 13 puta tiši od konvencionalnih sustava za klimatizaciju .

Kako zadržati jedinicu Trane Central Air koji je napravljen u 1988 Clean & Trčanje Smooth

S motom Teško je zaustaviti Trane , nije ni čudo neki Trane klima uređaji trajati nekoliko desetljeća . Ako ste kupili TRANE središnju jedinicu zraka natrag u 1988 i ne žele investirati u novi u ovom trenutku ,cilj je svakako zadržati svoju jedinic

Více >