# >> Dom i vrt >  >> Home Appliances >> Klima uređaji >>

Usporedba 220 & 120 Volt Klima uređaji

Prozor klima uređaji često misli kako je bučan i neučinkovit , ali većina modernih jedinice su projektirana za pokretanje tiše i troše manje električne energije . Prozor klima uređaji mogu se koristiti za dodatne hlađenje ili kao jedini izvor olakšanja od ljeta vrućine . Klima uređaji mogu biti spojen na 120 - volti električne utičnice ili imaju posebne čepove i heavy- duty žice za uporabu u 220 - volt poslovnice . Napon postrojbe izravno vezan uz njezinu sposobnost hlađenja . Napon Veličine

standardni utičnicu u većini domova prihvaća 120 - volt klima uređaja , kao i klima uređaje s oznakom 110 - ili 115- volti . Većina utikači imaju uobičajene dva kraka , s treće , okruglog uzemljenje trna . Čepovi za 220 - volt klima uređaja može izgledati veće verzije standardnog priključka , ali obično imaju drugačiji trn - i - spremnika koje konfiguraciju , poput priključaka i priključaka za druge u teškim uvjetima rada aparata kao što su peći i sušara za odjeću . Dok 120 - voltne klima uređaji jednostavno priključiti u postojeće utičnice , možda ćete morati dodati utičnicu koja može prihvatiti priključak na 220 -volti Klima uređaji -a . To zahtijeva nove žice iz zida na prekidač kutije , i krug dizajniran za obradu opterećenje električne . Osim ako ste vrlo zgodan sa strujom , poziv profesionalnog raditi ovaj žice za vas .
BTU po Sat

Btu , ili britanskih termalnih jedinica , sumjerilo klima uređaja je hladno izlaz zraka . Većina klima uređaji koji plug u standardne zidne utičnice dostavi manje od 15.000 BTU po satu . Klima uređaji koji proizvode više od 15.000 BTU po satu zahtijevaju 220 - volti zid Spremnici za .
Veličina soba i napona Izbori

Izračunajte kvadrature od soba u kojoj je klima uređaj će ići . Za kvadratnog ili pravokutnog sobi , pomnožite širinu duljinu boravka . Ako je soba je trokutaste , pomnožite dužinu širinom i podijeli rezultat s dva. Nakon što ste odredili koliko Btu po satu što je potrebno za određenu sobu , vi ćete znati da li je potrebno 120 - volti iliprozor 220 - Volt jedinicu . Provjerite zidne utičnice gdjejedinica će biti instaliran kako bi bili sigurni da supravilno napon . Budući da su čepovi i ožičenja može ugrijati , izbjegavajte korištenje produžne kabele s prozora klima uređaja .

Učinkovitosti i veličine

novi prozor klima uređaji nose oznake koje pružaju sezonski energiju omjer učinkovitosti . Odaberite klima uređaj s najvišim vidioca rejtinga možete naći . Oznaka je klima uređaj je također trebao dati broj BTU i što veličina sobajedinica može ohladiti . Potonji je opći brojka , jer čimbenika kao što su da li je uređaj instaliran na sunčanom ili sjenovitom prozor , u kojem smjeru prozora lica i klime u kojoj živite utjecati na učinkovitost uređaja .


Kako odabrati klima uređaja temelju House Surface

pogrešna veličina centralno klima uređaj može uzrokovati probleme s vlagom , trošenje energije i veće komunalne troškove . Izvođači koristiti za dotjerivanje proračunskih modela takvih klima Izvođači američke Priručnik J koji detalj složenim procesim

Více >