# >> Dom i vrt >  >> Home Appliances >> Klima uređaji >>

Koja jesvrha HVAC Phelum

? Svaka komponenta grijanja , ventilacije i klimatizacije, sustav igra ključnu ulogu u kontroli temperature i ukupnu kvalitetu zraka unutar vašeg doma . Phelum , koji je također poznat kao razdjelnika je iznimka . Nalazi se u prazan prostor iznad stropa padajućem ili , u nekim slučajevima , u prazan prostor ispod uzdignutog poda ,phelum ima niz funkcija unutar doma HVAC sustava . Povratak Air

Od tri glavne komponente sustava HVAC kanala , vratiti zraka, puhala /upravljač i dovod zraka ,prva komponenta jepovratak zrak . Povratak zrak phelum jeograđeno komora koja skuplja zrak iz pojedinih prostorija u domu . U nekim slučajevima , to također može prikupljati svježi zrak izvana . Filteri obično čisti zrak unutar povratnog zraka phelum prije slanja da se zrak na rukovatelj ili puhala . Ovisno o specifičnim HVAC sustava , vlaga može biti dodan na povratku zrak unutar phelum kao dobro.
Primanje zrak izpuhala /Handler

Nakon zrak prolazi kroz povratna zrakoplovna phelum ,puhala ili rukovatelj ili dodaje ili uklanja toplinu iz zraka , ovisno o tome što je potrebno za stvaranje udoban dom . U starijim HVAC sustava ,puhala ili rukovatelj - za razliku od povratnog zraka phelum - odgovoran je i za filtriranje zraka . Nakonpuhala ili rukovatelj tretira zrak ,zrak se prenosi na phelum svježeg zraka . Za razliku od povratka zraka phelum , koji je odgovoran za prikupljanje neobrađeni zrak ,phelum dovod zraka je odgovoran za prikupljanje obrađenog zraka .
Isporuka klimatiziranog zraka

Osim prikupljanja liječi zraka puhala HVAC sustava ili rukovatelja ,phelum dovod zraka donosi da je zrak u pojedinim prostorijama doma . Postoje dvije glavne vrste opskrbe phelum zraka : središnje i proširene . Uz središnji phelum sustava , sve podružnice kanala, koji dopiru do pojedinačnih prostorija , početi u isto , središnje mjesto :phelum . Nasuprot tome , kod duljeg phelum sustava ,phelum spojen na utičnicu . Glavni kanali opskrbe povezati s ovim utičnicu , a zatim se protežu cijelom dužinom kuće . Područne kanali , umjesto razgranali iz phelum , granaju od glavnih propusta .
StanovanjeMiksanje Box

Također poznat kao VAV kutiju , kutiju za miješanje regulira količina opskrbe zraka kojiHVAC sustav donosi u kuću u prostorima temelji na doma grijanje ili hlađenje potrebama . Linije iz kućnog termostat hraniti u okvir za miješanje. Osim prikupljanja i isporuku obrađenog zraka , HVAC sustava za dovod zraka phelum je obično odgovoran za stanovanje box miješanje sustava .

ŠtoPovratak na klima uređajima Do

? Klimatizacijski pružiti olakšanje za vrijeme visokih temperatura danima kada topline i vlage razinama može napraviti stambeni prostor neugodno . Ovi sustavi rade u zatvorenom mreže distribucijsko i otvore koji regulira temperaturu zraka i razine vl

Více >