# >> Dom i vrt >  >> Home Appliances >> Klima uređaji >>

Razlika između R134 i R22 Klima uređaji radne tvari

rashladnog Klima hladi svoj ​​dom od upija toplinu iz unutrašnjosti. Neke vrste rashladnog sadrže klor , što jeozonski omotač kemijski . Iz tog razloga ,Agencija za zaštitu okoliša ( EPA) je poduzela mjere da se spriječi ili ograniči potencijalne štete uzrokovane nekih tvari. R22 i R134 su dvije često korištene vrste rashladnim koji su kategorizirani u različite vrste na temelju kemikalija koje sadrže . R134 je izvorno dizajniran da zamijeni klora sadrže tvari, kao što su R22 . Opis

Osnovna razlika između R22 i rashladnog R134 je ono što svaki sadrži . Rashladnog R22 je jedan hidroklorofluorougljik ( HCFC ) spoj koji sadrži vodik , klor , fluor i ugljik . Rashladnog R134 je jedan hidrofluorougljik ( HFC ) rashladno da sadrži vodik, fluor i ugljik . Ona ne sadrži klor, što ga čini više ekološki nego rashladno R22 .
Utjecaja na okoliš

R22 je manje stabilan nego R134 , jer , kad vodik spoj raspada dolje u atmosferi , tako oslobađa klor prije nego što dosegne stratosferu . Klora onda reagira s molekulama kisika u ozonskom stvaranja nove molekule koje dovode u ozona . Zbog toga , R22 smatrastakleničkih plinova , aEPA radi na tome da ga ukidati u SAD-u do 2030 . Budući da ne sadrži klor , R134 smatra sigurnijim za korištenje te je dizajniran da zamijeni sadrže klor rashladna , kao što su R22 , jer je manje štetan za ozon .
Montrealski protokol i Zakono čistom zraku

Godine 1987 ,Sjedinjene Države i nekoliko drugih zemalja složili kontrolirati količinu rashladnog klima uređaja proizvedenog u nastojanju da se smanji emisija stakleničkih plinova te potom i razgradnje ozonskog sloja . Ovaj sporazum , nazvao Montrealskog protokola , dovelo do eventualnog ukidanja svih proizvodnje CFC u razvijenim zemljama do 1996 . Zakon EPA čistom zraku provodi ukidanja ozonski omotač klorofluorugljika (CFC) u sklopu ovog sporazuma, koji je izmijenjen 1992 uključiti HCFC . Prema EPA , već više od 40 godina, R22 jenajčešće koristi za hlađenje u stambenim HVAC sustava do razvoja Montrealskog protokola i Zakona EPA čistom zraku . Kao rashladno HCFC , R22 se više ne smatra sigurnom za korištenje . Zakono čistom zraku i čini ga ilegalno raspolagati bilo klima uređaja ili za hlađenje na način koji omogućava rashladne tekućine za ulazak u okoliš . Na taj način nosi novčanu kaznu do 500.000 $ i mogući zatvor . Non - klor tvari, kao što su R134 , zamijenili HCFC i CFC rashladna zadovoljiti uvjete Montrealskog protokola .
Korištenje i dostupnost

Iako najavljena od strane EPA za faze -out , rashladno R22 mogu se koristiti u malim rashladnim sustavima proizvedenih prije 2003 . od 2010 , reciklirati ili spremiti zalihe R22 su također dostupni za korištenje , ali R22 se više ne proizvode ili uvoze kemijskih proizvođača u razvijenim zemljama , poput Sjedinjenih Država i Kanade . R22 mogu se koristiti u starijih rashladnih i klima uređaja , kao dobro. R134 je dizajniran da zamijeni HCFC rashladna koriste u automobilskoj klima uređaj, rashladnih i klima uređaja za zamjenu R22 .

Što se događa na AC kad je hlađenje

? Teško je zamisliti, aliCarrier Corp gotovo napušten razvoj svog prvog klima uređaja proizvoda --- ili AC --- 1948 zbog percipiraju nedostatak interesa . Danas , klima uređaji su mahnito popularan , a graditelji uključiti ih u velikoj većini domova

Více >