# >> Dom i vrt >  >> Home Appliances >> Klima uređaji >>

Koja jerazlika između analognog i Quartz satovi

? Elektronički satovi, kao što su analogni i kvarcni satovi , zamijeniti mehaničke satove koji su izmislili u AD 1300 Veliki mehanički satovi su se na javnim mjestima . . U 15. stoljeću , izumitelji zamijenio teške utege i Gears of velikih satova s minijaturnom verzije opreme i proljeće mehanizma . Promjena omogućila je proizvodnju manjih satove za uporabu u kućanstvu . Pojmovi analogni i kvarcnog odnose na različitim funkcijama sat . Satovi

Satovi trebati mehanizam ili proces kojimprotek vremena je označen u jednakim koracima . Mnogi moderni satovi koristiti izvor energije za rad sustava . Satovi također trebaju sredstva za praćenje i prikaz vremena . Kvarcni kristal daje mehanizam za vrijeme obilježavanja te , električnom strujom , daje snagu kao dobro . Analogni sat lice daje metodu za praćenje i prikaz vremena .
Analogni

Analogni odnosi na korištenje rukama na licu sat za mjerenje vremena . Analogni sat lice je Baranja s rukama koje se kreću oko lica . U vrijeme mjerenja na sat lice identificirati sate i minute . Pokreta ruku obilježili proteklo vrijeme , uključujući sekundi . Digitalni sat lice prikazuje vrijeme kao brojevima , kao što je petnaest do jedanaest . Analogni sat može bitikvarcni sat , a može se napaja elektronički ili mehanički . Kvarcni sat može biti analogni ili digitalni .
Quartz sat

razvoj kvarcni kristal satova i oscilatora u 1920 poboljšana točnost mjerenja vremena . Kvarcni satovi , koji su točniji od ranijih mehaničkih satova , izgubiti ili dobiti samo jednu sekundu tijekom razdoblja od tri godine . Kvarc jemineral koji se prirodno nalazi u Zemljinoj kori . Urari stvoriti sintetski kvarc za uporabu u satove . Struja ovlastikvarcni sat , koji nema zupčanici ili escapements da se miješa u rad ili točnost sat .
Kvarc pokret

Kvarc pokret sat oslanja na kvarca crystal piezoelektrična nekretnina , što uzrokujekristalno mijenjati oblik kada je izložena električnog naboja . Kuća također uzrokuje kvarcni kristal za emisiju električnog polja kada je savijena . Električni naboj uzrokuje kvarcni kristal vibrira tisuće puta u sekundi . Krugovi u sat pretvoriti vibracije u impulsima . Vibracije generirati gotovo konstantan električni signal koji djeluje na sat i stalno održava frekvenciju vibracija . Učestalost je pod utjecajem veličine i oblika , koji se razlikuje za svaku kvarcni kristal .

DIY : ductless Mini - Splits

Mnoge kuće da se u toplim ljetnim mjesecima su jednostavno previše nepodnošljiva bez klima uređaja za hlađenje unutrašnjosti . Nažalost , neke kuće nemaju vodova, odnosno prolazima , potrebnu za tipičnog središnjeg prisilnog klima uređaja . Srećom ,

Více >