# >> Dom i vrt >  >> Home Appliances >> Klima uređaji >>

Koja je procedura Prije Provjera rashladnog Charge ?

Za klima uređaj ili rashladnog sustava na rad , ona mora sadržavati rashladno sredstvo koje se može komprimirati i potom proširio i ispario odmarati isparivač zavojnica za hlađenje . Iako jerashladni sustav ne koristi se rashladno kao gorivo , curenje se može razviti i izazvati probleme sa sustavom . S vremena na vrijeme morat ćete provjeriti razinu rashladnog saznati ako je treba ponovno napuniti s više plina . No, prije provjere rashladnog morat ćete napraviti par drugih zadataka . Provjerite Simptomi

Potražite simptoma u sustav hlađenja koji bi upućivali na moguću potrebu za više tvari. U klima uređaja , može se dogoditi daisparivač zavojnica glazura se zbog niske razine tvari. Vi svibanj također primijetiti dazrak puše iz svojih registara nije tako cool kao što bi trebao biti . Za hladnjaku ili drugog hladnjača uređaja , možda ćete primijetiti hrane odmrzavanje u zamrzivaču ili nedostatak hlađenja u cjelini .
Provjeriti curi

Kontaktirajte hlađenje tehničar koji se specijalizirao za rukovanje i punjenje rashladnog . Oni će imati odgovarajuće alate za provjeru curenja u vašem sustavu . Uređaj elektroničke otkrivanje curenja koristi od tih profesionalaca može naći ni najmanji curi koja dovodi do 1/2-oz gubitka rashladnog godišnje . Ako postoji pukotina , potomrashladno treba sanirati , ne dopuštajući da se ispuštanje u atmosferu . Zatim ,curenja morat će se popraviti prije ponovnog punjenja .
Skupi Alati

Provjera razine radne tvari u vašem klimom ili rashladnog sustava zahtijevaposebna set alata . Standardna oprema koja se koristi u testiranju razine napunjenosti rashladnog jeskup mjerila imnogostruke . Ti alati kuka u rashladni punjenja linija i navesti iznos tlaka u niske i visoke strane pritisak sustava . Ovaj Očitanje će vam reći koliko tvar je u sustavu . Morate koristiti ispravan set mjerila za određenu vrstu rashladnog jer svaki zahtijevaju specifične kolosijek čitanja .
Mjera Airflow

Prije nego što može dobiti točnu čitanje rashladnog u svoj sustav , posebice s HVAC sustava , morat ćete mjeriti protok zraka preko isparivača zavojnica . To se obično radi tako računanje brzine protoka zraka pomnožen području registara . Brojke su obično navedeno u kubnih metara u minuti po toni , ili CFM /T. Mjerenjeidealno zraka trebala biti između 350 i 450 CFM /T.

Očekivane uštede Uz visoke učinkovitosti sustava HVAC

grijanja visoke učinkovitosti , ventilacije i klima - uređaji mogu uštedjeti novac . Djelotvornost sustava klimatizacije , primjerice , mjeri Ratio na Sezonski energetsku učinkovitost ili vidioca rejtinga . Ova ocjena se izračunava tako da se podijel

Více >