# >> Dom i vrt >  >> Home Appliances >> Klima uređaji >>

Veličina HVAC jedinica

veličina vaše kuće ili HVAC sustav grijanja i hlađenja izravno utječe na to kako se brzo vaša kuća zagrijava zimi i hladi ljeti . Veličina sustava i određuje trošak instalacije , trošak za pokretanje i održavanje sustava, i efikasnost sustava . Ogroman

oversized HVAC jedinica može zagrijati i ohladiti kući brže od jedinice koja jetočna veličina za kuću , aliogroman uređaj također ima i svojih nedostataka . Trčanje veću jedinicu povećava homeowner troškove za energiju , a otpad električne energije i prirodnog plina . Veći HVAC jedinica također čini više buke , stvarajući više neugodnosti za kuće . Ogroman jedinice kratki ciklus , odnosno uključivanje i isključivanje češće umjesto da radi dulje vrijeme duljeg razdoblja . Kao prevelikim HVAC sustava za kuću kratkih ciklusa , to traje manje učinkovito , što također može povećati vlažnost zraka u kući , što je dovelo do rasta plijesni ili plijesni i kondenzacije na zidovima i stropovima, što može stvoriti štetu vode .


lokalnoj klimi

lokalna klima u kojojHVAC sustav počiva dijelom određuje veličinu jedinica . Instalater trebao pogledate prosječne temperature za obje zimi i ljeti kako bi se utvrdilo veličinu HVAC sustava za kuću . Akoinstalater koristi najviše visoke temperature i najniže niske temperature u godinu dana ,HVAC sustav će biti prevelik za kuću .
House ima

svog doma u mogućnosti utjecati samo koliko je velika od HVAC sustav je potrebno za pravilno zagrijati i ohladiti ga . Kako vaša kuća nalazi se u odnosu na kretanjesunca utječe na to kakosunce zagrijava svoju kuću tijekom različitih godišnjih doba . Veličina svoju kuću je vanjski zidovi, kao iveličina i vrsta prozora koji su instalirani u vašem domu utjecati koliko dobro vaša kuća ostaje topla zimi i hladnom u ljeti . Ako je vaša kuća ima sobe koje su međusobno povezane otvorenih vrata , to može utjecati na protok zraka . Kuća sa svodovima ima više zraka koji treba zagrijava i hladi , tako da treba veći HVAC sustava .
Dimenzioniranje sustava

HVAC izvođač može koristiti jedan nekoliko metoda izračuna pravilnu veličinu HVAC sustava za svoju kuću . Mnoge organizacije , kao što su Sjedinjene Američke Države Zavod za energetska postrojenja , slažu se da jePriručnik J i ručne metode D pružiti najviše pouzdane i točne rezultate . Oba Priručnik J i Ručni postupci D zahtijevaju od instalatera da ulaznih brojnim točkama podataka o svojoj kući u softverskog programa . Program teži različite faktore , a zatim predlaže optimalno čija veličina HVAC sustava . Druge metode dimenzioniranje poput izračuna veličinu na temelju same kvadrature ne uzme sve čimbenike koji utječu na grijanje i hlađenje kuće u obzir .

Vortex Klima uređaji s pojasom 1500 BTUH vs 2500 BTUH

Vortex 1.500 i 2.500 BTUH klima uređaja spojiti na Vortex klima - difuzna prsluk . U kombinaciji ,klima uređaj i prsluk pružiti nosiva, osobni sustav temperature za tvornicu ili građevinskih posade koji rade u toplim ili hladnim uvjetima . Vortex kli

Více >