# >> Dom i vrt >  >> Home Appliances >> Klima uređaji >>

Održavanje na kondenzatora klima uređaja

Vaš središnji klima uređaj posjeduje vanjsku jedinicu koja sadrži kondenzator . Ovo je mjesto gdje je nacrtanasvježi zrak izvana u sustav , a zatim hladi rashladne zavojnice prije dignut je navijač kroz vodovima od svoje kuće . Ovaj vitalni dio klima uređaja moraju se držati u dobrom stanju za sustav da zadrži svoj ​​dom cool i za samog sustava za pokretanje učinkovito . Postoji nekoliko osnovnih zadataka održavanja bi trebali voditi brigu o kako bi bili sigurni vaš sustav je u najboljem mogućem stanju . Coil čišćenje

zaviriti unutar vanjske jedinice svog središnjeg sustava zraka će otkriti kondenzatora zavojnice . Ovaj svitak jevažan dio vašeg uređaja sposobnost da se ohladi , a to bi trebao biti čist za pravilno funkcioniranje . Ako možete vidjeti dazavojnica prašnjav i prljav , a zatim biste trebali uzeti vremena da ga očistite . U prašnjavom okruženju to može biti potrebno više od jednom godišnje . Prašina , kao dodaci upuhuje svitka od kosilice ili drugog materijala može zadržati svitak iz radi svoj posao . Jednostavno okrenite prekidač na sustavu off i sprej zavojnice čiste s vrtom crijevo .
Brisanje Krhotine

klima mora biti u stanju privući svježi zrak da se ohladi . Kondenzatora jedinice otvorenom gdje je ovaj zrak dolazi . Otvore na boku uređaja usisavaju zrak s ventilatorom . Taj zrak se zatim ohlađeni i poslao kroz kuće putem kanalima . Ako krhotine blokiraprotok zraka u otvore ondasustav neće raditi ispravno . Otpalo lišće , smeće, ili druge materijale možete dobiti ispred otvora i uzrokovati probleme . Provjerite jeste li premjestiti bilo kakve predmete, kao što su travnjak namještaja , daleko od kondenzatora prije pokretanja klima uređaja .
Češljanje perajama

Na vanjskoj kondenzatora zavojnice postoje zaštitne peraje koje omogućujuzrak puhati kroz njih . Oni su vrlo lako se sagnuo i može ponekad biti zgažena nenamjerno . Ako su savijena , što može ozbiljno ograničiti protok zraka kroz kondenzator . Kad su dobili savijena postojiposeban alat dostupan preko HVAC dobavljača zovečešljem . Ovaj uređaj se može koristiti za lako " češlja " peraje natrag u svoj ​​prvobitni položaj kako bi se omogućilo odgovarajuće protok zraka kroz sustav . Godišnja provjera tih peraja treba odgovarati .
Zimu

Ako živite u tropima , vjerojatno ne zahtijevaju klima uređaja tijekom cijele godine . Ako vaš kondenzator jedinica za klimu , a ne samo za toplinu , onda ćete želite pokriti tijekom zime pomoći kako bi to traje duže . Oštra zima vrijeme može skratiti životni vijek , a nitko ne želi zamijeniti ove skupe aparate prije nego što su apsolutno morati .

Troškova i koristi klima uređaja

Održavanje cool tijekom tih vrućih ljetnih mjeseci ne samo da čuva vas više udoban , ali također postali produktivniji te su u boljem raspoloženju kada ne morate brinuti o kapljice znoja stvaraju na čelo . Klima uređaj je dostupan putem središnjeg su

Více >