# >> Dom i vrt >  >> Home Appliances >> Klima uređaji >>

115V vs . 230 Klima uređaji

većasoba , više volti vaš boravak klima uređaj će se koristiti i zahtijevaju . To je važno imati na umu prilikom kupovine za prostoriji, klima uređaj . Male jedinice obično zahtijevaju 115 volti , i veće jedinice zahtijevaju 230 volti . Mala jedinica je jedna možda koristiti za spavaću sobu , dokjedinica za podrumu ili garaži normalno će zahtijevati 230 volti . Nacrtajte dijagram izlazu , i ponijeti sa sobom kada shop . To će omogućiti da se potvrdi da jeklima uređaj će raditi s postojećim utičnicu ili da morate električara promijeniti svoje električnih utičnica i strujne krugove . 115 - Volt

Klima uređaji koji rade na 115 - volti krugova obično su dizajnirani za manje sobe . U pravilu , oni će izvući na manje od 7,5 ampera struje i može se priključuje u standardnu ​​115 - volt kućnu utičnicu . Možete odrediti da liklima uređaj će raditi u svom električne utičnice čitajući priručnik i uvidom čep da vidi da li će se uklopiti u vaš utičnicu . 115 - Volt električni priključak će imati tri " muške " zubaca koji strše iz baze prikopčati na " ženska" posudama na vašem zidu. Čep će imati polukružno oblikovane zubac na vrhu , a ispod tog trna nalijevo i desno ,čep će imati jedan široki i ravni pravokutni zubac i jedan uski i ravni pravokutni zubac . U većini slučajeva ,plug je namjerno dizajniran kako bi produžili na vrhu i na dnu utičnice , tako da je onemogućeno korištenje drugu utičnicu za bilo koji drugi električnih aparata . To je učinjeno kao mjera sigurnosti kako bi se spriječilo kratkog spoja svoju električnu ploču i pločica .
230 - Volt

230 - Volt klima je za veći sobe. Ona koristi više od 7,5 ampera i mora biti priključen na namjenski utičnicu . Čep ima polukružni zubac na vrhu i dvije ravne široke zubaca . Postoje dvije Zubac konfiguracije za 230 - volt klima uređaja čepovi . U jednoj konfiguraciji , jedan trn je okomita , a druga je horizontalna .
Sličnosti

Klima uređaji koji rade na 115 ili 230 volti su u biti " plug and igrati " aparate . Ključ je da se uvjerite električne utičnice odgovara naponu i plug konfiguracije . Inače , morate imati poslovnice rekonfigurirati električar . Uvijek biste se trebali liječiti utičnicu za klima uređaja kao " posvećena " utičnicu . Koristite ga za klimu samo , čak i ako je postavljen da se spojite na dva električnih aparata ili uređaja .

Razlike

230 - Volt klima uređaj može zahtijevati utičnicu koja ima kapacitet do 50 ampera . To može biti slučaj ako instalirate prijenosni terminal klima uređaj ili kroz- zid jedinicu , slično vrste modela koje vidite u hotelima . Vaš priručnik određuje ono što je potrebno za vaš uređaj . 230 - Volt jedinica uvijek zahtijeva namjenski utičnicu , i , u većini slučajeva , to značičep će imati samo jednu posudu . Uređaj također zahtijeva posvećena krug na glavnom električnom krugu ploči . Dok115 - Volt klima ne može tvrditi da je to zahtijeva posvećena krug , to jedobra praksa učiniti kao sigurnosna mjera opreza .

KakoHorizontalni Klima uređaji rad

?Horizontalno ili split- sustav klima nije previše različit od standardnog centralnog klima uređaja ili čak prozor jedinice klima uređaja . Svaki dijeli iste osnovne tipke i podržava iste funkcije kao što su hlađenje i grijanje . Povišeni položaj i r

Více >