# >> Dom i vrt >  >> Home Appliances >> Klima uređaji >>

Moj Visoka učinkovitost Klima uređaji je stvaranje glasna buka

Loud emisija buke iz visoke učinkovitosti klima uređaja nisu samo neugodno , ali oni također mogu ukazivati ​​na veći problem za svoju jedinicu . Kao mjera sigurnosti , snaga na jedinici trebao biti isključen na prekidača čimbuke počinje . Akouzrok buke se ne može popraviti , možda ćete se obratite tehničar za daljnju pomoć . Ventilacijski otvori

Loose otvori se zvečka okolo kao visoke učinkovitosti klima uređaj radi , uzrokujući lupkanje zvuk kroz sustav . Kanali također stvaraju buku jer proširiti i ugovor s korištenjem , bez obzira jesu li metal ili fleksibilni . Možete osigurati kanale na zid ili podršku gredu u potkrovlju ili crawlspace s ljepljive trake ili posebnim remenjem kanala .
Stanovanje

Akofan nepravilno montirana na osovina ventilatora , to može struže sa strane kućišta ventilatora , što uzrokuje veliku buku i sprečavanje ventilator od puhanja u svom punom kapacitetu . Snaga se na jedinici trebao biti isključen na baterije prije pregledati unutrašnjost . Možete ukloniti fan - stambenog ploču iz uređaja visoke učinkovitosti za pristup kućište ventilatora . Uključite ventilator ručno kako bi se utvrdilo ako ga udari sa strane kućišta . Ako se to dogodi ,ventilator treba demontirati i ispravno montirana na osovinu ventilatora .
Trash

Ponekad krhotine , kao što su smeće vrećicu ili štapom , može ući u kućište ventilatora kroz rešetke usisa . Trash može omotati oko osovine ventilatora ili desni gore zupčanicima , uzrokujući lupkanje buku . Ne samo da je krhotinebuke prekršitelj , što može oštetiti motor ventilatora , kao i ako semotor ventilatora smije raditi dokkomponenta fan otežan . Iz tog razloga ,struja na jedinici trebao biti isključen odmah kad počneglasna buka . Nakon uklanjanja fan - Kućište ploče ,stambene površine fan treba tražiti i očišćena od svih stranih objekata .
Ležajevi

Kad kugličnih ležajeva ventilatora su trčanje suho , oni može uzrokovati glasno vrišti buku i ometati rad ventilatora . U kugličnih ležajeva ne klize kao učinkovito kao što su mogli unutar osovine i mogu uzrokovatifan zaglavi se , što sprečava zrak iz puše potpunosti u kući . Možete ukloniti izvana jedinice stambenog fan ploču za pristup komponentu ventilatora . Elektromotor ulje se može umetnuti u karićima podmazivanje luka za podmazati kuglične ležajeve . Uključite ventilator ručno nekoliko puta kako bi rastjerala ulje ravnomjerno među ležajevima .

Što uzrokuje Klima uređaji Filteri biti crna ?

Klima uređaj filteri štite klima uređaj od nečistoća i povećanje trajanja jedinice . Filtar se mora mijenjati ili čistiti otprilike dva puta mjesečno , ovisno o modelu . Akofilter prekriven crnom ili tamno tvari , postoje neke osnovne stvari koje mož

Více >