# >> Dom i vrt >  >> Home Appliances >> Klima uređaji >>

BTU Izračuni

Klima uređaja i grijačatemperature određenog područja tako odnosno uklanjanje ili dodavanje toplinu . Britanska termalna jedinica ( BTU ) jemjerna najčešće koristi kako bi se utvrdilo količinu energije potrebnu za promjenu klime u zatvorenom prostoru . Ocjena za jedinicu obično se izražava u BTU po sat vremena, a postoji nekoliko čimbenika kako bi uzeti u obzir prilikom izračuna koja jedinica je najbolje prikladan za određeni prostor . Soba Dimenzije

veličina sobe ili većem broju soba je moždajedan , najvažniji faktor za razmatranje . Veća soba će zahtijevati veću ocjenu od grijača i klima-uređaja za održavanje željene klimu . To je zbog povećanog obujma zračnog prostora . Viši zidovi također igraju faktor . Fizičke dimenzije soba ili soba može uvelike pomoći diktirati energetskih potreba , tako da svaka druga obzir da slijedi pomoći će smanjiti BTU po satu rejtinga .
Soba Izolacija

slično kao i izoliranim šalici za kavu ,izolacija u kući diktira energiju potrebnu za održavanje određene temperature za sobu . R - vrijednost izolacijskog materijala na zidovima jepokazatelj koliko dobro se može spriječiti boravak iz postaje toplije ili hladnije . Viša R - vrijednost odgovara s većim kapacitetom izolacije . Ostali čimbenici koji mogu dovesti u izolaciju prostorije iz vanjskih izvora topline uključuju podnice materijala i R- vrijednost prozora i vrata .
Izloženost suncu

nuspojava suncu jesposobnost da se ugrijemo sobe koje želite ostati na postavljenu temperaturu . Soba koja je na putu izravnog izlaganja suncu može dovesti do veće BTU po satu rejtinga za klima uređaj potreban da bi se u dovoljnoj mjeri ga ohladiti . Sunčeva svjetlost također može raditi u korist grijač , koji se može prevesti na manje energije potrebne za grijanje daje dovoljno prostora . Ovaj faktor može se svesti na minimum , ako su prozori koji omogućuju sunčevo svjetlo u sobi imaju visoku R-vrijednost .
Soba za Cool ili Heat

Akosobu koju pokušavate da se ohladi jekuhinja , proizlazilo bi da će morati instalirati klima-uređaja s povećanim BTU po satu rejtinga potrebnom nego u većini drugih dijelova kuće . Iznos kuhanje s rasponom pomoći će diktirati BTU po satu rejtinga grijača potrebne za hladnijim mjesecima . To jedio kuće koji doživljava najviše fluktuacije kao rezultat korištenja štednjak plamenika i peći .

cvrkuću & Pištanje u Klima uređaji

Klima buke dolazi u svim oblicima i veličinama ; ponekad jenormalan dio normalnog rada uređaja , a ponekad ne . Akobuka iznenada počne , to jedobar pokazatelj problema unutar jedinice i poziva na istragu . Zbogkomponenta fan jenajaktivniji dio jedini

Více >