# >> Dom i vrt >  >> Home Appliances >> Klima uređaji >>

Moj Visoka učinkovitost Središnja Klima jedinica Fan je stvaranje glasna buka

antipatičan, ponavljaju buke jevisoka cijena za platiti za uživanje u visokoj učinkovitosti središnje klima uređaja . Glasno, abnormalne zvukove unutar jedinice mogu ukazivati ​​na veći problem, što bi moglo dovesti do budućeg kvara na uređaju . Pronalaženje izvor buke može činiti se poput obeshrabljujući zadatak , alinekoliko početnih mjesta će vam pomoći pronaći problem ili barem približiti na uzrok . Krhotine
Shut - off struju prije nego što traži jedinicu za krš .

Ako čujete zvuk čegrtaljke unutar vanjske jedinice klima uređaj , komad otpada , kao što su štapom , lišća ili komad plastike , možda su umetnuta kroz ventilacijske otvore . Ako vam se čini da je toslučaj , ukloniti ploče na uređaju za pristup kućište ventilatora . Prije uklanjanja ploče , potvrđuju daje napajanje isključeno kako bi izbjegli strujni udar. Sve krhotine treba ukloniti iz uređaja kako bi se izbjeglo zvukove ili oštećenja , a kako bi se poboljšala hlađenja moć .

Kanali

Kanala rad svih vrsta, uključujući i metala i fleksibilni , može izazvati smetnje kao što se širi i skuplja tijekom rada . Kanali su prolazi koji isporučuju zrak iz uređaja za različite prostorije u kući . Ako se kanali nisu dobro učvršćeni na strukturu kuće ,zveckanje buke mogu biti proizvedeni kao djelo vibrirati kanala . Traži potkrovlje i puzati prostora za pronalaženje propusta unutar kuće . Ako su kanali su popustili , oni mogu biti priključen na podršku grede i zidove s ljepljive trake ili posebnim remenjem .
Fan Stanovanje

nepropisno ugrađenih kondenzacije može prouzročiti glasan zvuk unutar središnje jedinice klima uređaj i može oštetiti ventilator . Ako čujete ventilator izradu ponavljajući buku unutar jedinice , uklanjanje panela za pristup kućište . Spin ventilator oko rukom da se vidi da li je to pogodi stranu kućišta ventilatora . Ako je tako , deinstalirati ventilator od motora ventilatora i ponovno ga ispravno . Ventilator treba slobodno vrtjeti .
Kugličnim ležajevima

Suhi kugličnih ležajeva može generirati cviljenje buku i uzrokovatijedinica za rad slabo . Nakon što su uklonjeni klima uređaj paneli , okrenuti ventilator rukom kako bi se utvrdilo jesu li kugličnih ležajeva ometati rad ventilatora . Ako je potrebno podmazivanje , električna motorna ulja treba pravilno primijenili u podmazivanja rupe na osovini ventilatora . Ulje je radio u ležajevima kaoventilator vrti ibuka će se povuku .

Izvan Fan ne radi u mojoj Lennox Centralni klima

Lennox klima sustav ne može ohladiti sa slomljenom ventilator . Kompresor još uvijek može funkcionirati , koja proizvodi hladan zrak . Međutim , bez funkcionalnog ventilator da nose zrak u kući ,kompresor je beskorisno , a može izazvati čak i zamrzav

Více >