# >> Dom i vrt >  >> Home Appliances >> Klima uređaji >>

Kiselo Mirisi iz sustava klima u kući

klima uređaj s kiselim miris vjerojatno pati od problemom koji obuhvaća njegovo uklanjanje kondenzata sustav . Kondenzacija jenusprodukt hlađenja metode unutar klima uređaja i , iscrpljen nepropisno , može stvoriti uvjete potrebne za smrdljivih bakterija i plijesni rastu unutar vašeg sustava . Postoji nekoliko stvari koje možete učiniti kako bi se uklonili izvor smrada . Kondenzacija Od dehumidifying

Svi klima uređaji su funkcionalno slični ; oni povući u unutarnji zrak kroz filter i dići ga preko hladne bakrenih svitaka ispunjenih rashladnim . Ove zavojnice istovremeno smanjuju temperaturu zraka i " znoj " ili akumulirati kondenzaciju , od vlage u zraku . Kondenzacija potom odvode u kondenzata posudu za odlaganje , dokhladni suhi zrak se vraća kući . Kondenzat pan je priključen na pumpu kondenzata koja pumpa vodu ili na podni odvod ili izvan kuće u tlo .
Bad Filter

začepljen ili stara klima filter može izazvati niz problema za vaš sustav . Filter koji ne radi ispravno će spriječiti klima uređaj s povlačenjem dovoljno zraka za kretanje kroz sustav . To rezultira u zraku unutar klima uređaja povećanjem vlažnosti i učinili sve što je u sustavu vlage , stvaranje uvjeta za rast plijesni i plijesni . Uvjerite se da je vaš filter radi ispravno , i čist ili zamijeniti filtar u intervalima predloženih u korisničkom priručniku za svoju jedinicu .
Kondenzata Pan

Ako vaš klima uređaj je kandidirati za bilo koju duljinu vremena bez filtra ili nije servisiran u zadnje vrijeme, što može imati začepljen kondenzata tavu . Kondenzat pan , koji se nalazi u zraku rukovatelj izravno ispod zavojnice rashladni , hvata kondenzaciju kao što odvodi od hladnih spirala . Kosa i druge nečistoće može zaustaviti do odvodnu rupu u sredini tavi , uzrokujući vode backup i smrdljiv miris . Obrišite tavu i očistite KORITA pomoću spajalicu ili komad žice na čisto iz prvih nekoliko centimetara od otvora za odvod .
Plijesan u kanalima

Ako ste imali problem s vlagom s vašeg uređaja tijekom duljeg vremenskog razdoblja , možda sada imaju kalup i rast plijesni u svojim kanalima . To jepotencijalno opasna situacija , kao i neke plijesni i plijesni su vrlo štetni za unutarnje kvalitete zraka . Ako sumnjate da vaše kanali bitiproblem , odmah zamijeniti ih , i obratite kalup stručnjaka za informacije o tome kako bi se smanjio rizik od udisanja .

Kako to Utočište zidnu jedinicu

sigurno ugrađeni u rupu u zidu ,klima uređaj emitira hladan zrak koji daje predah od vrućine ljeti . No,AC jedinica koja ne ohladi predstavlja problem koji zahtijeva hitnu pozornost . Možda ćete primijetiti smanjenje obujma svjež zrak , ili dazrak ni

Více >