Home & Garden >> Dom i vrt >> Home Appliances >> Klima uređaji >> Content

Zašto Čestice Blow Out of the Fan iz klima uređaja

? Emisija čestica iz otvora iz klima uređaja ( AC ) jedinice samo bi mogao bitirezultat prašine ili prljavštine nakupilo tijekom skladištenja ili ozbiljnijih problema . Ovisno o uzroku , bilodobra interna čišćenja ili tehnička pomoć će eliminirati problem skladištenja

Akoklima uređaj se sprema na prašnjavom području , kao što su garaže , za nekoliko mjeseci , prašina može akumulirati na površini dijelova jedinice, kao što je ventilator kondenzatora . Kada jeklima uređaj aktivira , prljavštine i nečiste čestice odletjeti komponente AC , iz otvora za zrak i ušao u sobu. Prednji i bočni paneli može biti uklonjena iz uređaja tako da možete očistiti unutrašnjost . Unutrašnjost treba temeljito očistiti otprilike jednomgodišnje komprimiranim zrakom ili blagim sredstvom za čišćenje prije nego što se uređaj koristi .
Kanali

Klima uređaji sustavi ili uređaji koji imaju ductwork može bitiuzrok čestica koji pušu iz ventilatora jedinice . S vremenom , neki kanali mogu pogoršati u male crne čestice , koje odvojiti od sluznice kanala i pobjeći kroz ventilacijske otvore . Ove čestice mogu biti štetne za zdravlje ako se udiše . Tehničar bi trebao biti pozvan kako bi se utvrdilo da li su kanali prouzročiti problem . Ako je tako , oni bi trebao biti zamijenjen odmah .
Filter

To je moguće zastari ili prljav filter da uzrokuje jedinicu puhati čestice u sobi ili kući. Otvorite prednju rešetku klima uređaja sustava kako bi se otkrilo filter zraka i ispitati svoje stanje . Ako je prljavo , ovisno o jedinici ,filter može biti očišćen ili je potrebno zamijeniti . Višekratnu upotrebu filtra može se čistiti usisavačem ili tekućom vodom . Prije nego ponovno umetanje ,očistiti filter bi trebao biti suha .
Izmjenjivač topline

U nekim jedinicama tijekom vremena ,izmjenjivač topline mogla spaliti i proizvesti čađi ili pepela koji plovi iz klima uređaja za provjetravanje . Ako sumnjate da je izmjenjivač topline ,uređaj bi trebao biti isključen čim je prije moguće , kao mjera sigurnosti . Tehničar bi se trebao zvati zamijeniti izmjenjivač za popravak uređaja i zaustaviti distribuciju čestica .
Plijesan

Spremište u vlažnoj prostoriji ili prostoru uzrokuje vlagu u jedinici , što jepogodno tlo za uzgoj štetnih plijesni . Kalup prikuplja na ili oko ventilatora , tako da kadaventilator se uključuje , čestice plijesni ispuhati od utičnice oduška i na podove, zidove i namještaj . Skinite prednje ili bočne ploče otkriti pretinac ventilatora . Nakonfan je čistiti blagim sredstvom za čišćenje , to treba ne samo spin slobodno , ali i odsvirati čisto .


od:http://vrt.98905.com/home-appliances/air-conditioners/1016050916.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.