# >> Dom i vrt >  >> Home Appliances >> Klima uređaji >>

Što jeKompaktni Klima uređaji

?Kompaktna klima ( AC ) Jedinica lako se podiže , prevezli i instalirali u prozor , za razliku od velikog središnjeg klima uređaja . Instalacija može se umetnuti cijeli prozor jedinicu u prozor ili dijelova prijenosnog uređaja između prozorskoj dasci i krila . Prije nego što se odlučite koja jedinica je najbolje za vas , možda želite naučiti ono što čini kompaktnu cjelinu . Izgled

prozor jedinice klima je dovoljno mali da se instalira na prozor ijedan pravokutni jedinica koja je o kao duboko kao što je širok . Prednji dio sadrži korisničko sučelje , otvore i rešetku usisa , dok jepovratak ima ispušne ventile . Prijenosni klima uređaj je još više kompaktan , sjedi uspravno na podu i ima ispušni crijevo koji se instalira na prozor . Prednja strana prijenosni AC ima kontrolnu ploču , rešetku usisa i otvore , aleđa ima otvor sajlu i vezu ispušne cijevi.
Instalacija

Obaprijenosni uređaj iprozor jedinica su kompaktni , ali teška . Prozor jedinica zahtijeva posebnu pozornost tijekom instalacije kako bi se osiguralo da sejedinica ne padne kroz prozor . V - rebrenice trebao biti instaliran na dnu uređaja i na vanjskom zidu kako bi se spriječilo jedinicu od tipping out . Uređaj nadalje može biti osiguran dodavanjem L nosače u unutrašnjost prozora i uređaja . Prijenosni uređaj zahtijeva minimalnu instalaciju pomoću isporučenog prozor klizač komponenta , koja se spaja na jedinice ispušne cijevi i omogućujeispušni iz jedinice u zrak iz prostorije prema vanjskom zraku . Prijenosni AC je manja veličina ga činisavršenim kandidatom za većinu prijenosna kompaktnom uređaju .
Funkcije

Compact klima uređaji imaju slične funkcije , kao što su hlađenje , fan - samo i termostat načina . Postavite svako kompaktni model na modu hlađenja pokrenuti unutarnje elemente za hlađenje uređaja. Ako želite jednostavno cirkuliraju zrak u prostoriji bez hlađenja zraka , omogućiti i način fan - samo . Prijenosni klima uređaj također ima suhu ili odvlaživanja način , koji uklanja vlagu iz zraka .
Održavanje

Svi kompaktni klima uređaji uključuju filteri, kao i središnjih modela klima uređaja , što bi trebalo očistiti ili zamijeniti otprilike svaka dva tjedna. Dokprozor jedinice klima uređaj omogućuje prikupljene tekućine iz zraka iskapa iz stražnjoj strani uređaja ,prijenosni AC ima interni spremnik za ispuštanje , koja treba da se isprazni povremeno .

Kako odrediti Trenje stopu Flex Kanala

Stopa trenja limenih kanala standardiziran na 0,1 inča vodenog stupca na 100 metara od kanala . Zbog različitih proizvođača fleksibilnih vodova bi svoje proizvode na različite načine , ne postoji standard za fleksibilnih cijevi. Možete koristiti gubi

Více >