# >> Dom i vrt >  >> Home Appliances >> Klima uređaji >>

Kako Klima uređaji i topline Work

Dok klima uređaja i izmjenjivači topline može imati labav sličnost da su obojica ublažiti toplinu ,metoda Pritom je sasvim drugačija . Klima uređaji rade pomoću rashladno sredstvo koje mijenja oblik iz tekućine u plin i natrag , kao što napreduje kroz niz uređaja . Izmjenjivač topline nema potrebe za rashladno sredstvo , umjesto koristeći jednostavan dizajn koji stvara dosta površine volumena se postigao cilj smanjenja topline . Klima uređaji

proces klimatizacija je poznato da su mnogi , s prozora jedinica i središnjih sustava zračnihposvemašnost u mnogim domovima i tvrtkama diljem svijeta . Kroz korištenje tekućina za hlađenje , vrući zrak se uzima iz sobe , hladi , osušen zatim ubrizgava natrag u sobu . Osim za hlađenje , glavni dijelovi klima uređaja sukompresor, kondenzator i isparivač , koji su svi zajedno raditi na ciklusu i transformirati rashladno sredstvo .
Hlađenje Proces

sposobnost za hlađenje , poznat kao freon , za promjenu iz tekućine u plinovito stanje i opet je u središtu procesa klimatizacije . Kompresor cirkulira rashladno sredstvo u zatvorenoj petlji između isparivača i kondenzatora , iskorištavanjem prirodnih hlađenje imovine rashladnog da se povuče zagrijani zrak iz unutrašnjosti prostorije i to prođe preko zavojnice , također ispunjen freon , tako hladeći zrak proces . Neki od vrućeg zraka se šalje vani dok je ostatak , sad cool i udobna , prozračen natrag u sobu .
Topline

Iako izmjenjivači topline se često nalaze u industrijskim okruženjima , ljudska pluća sudobar primjer principa koji su uključeni u akciju . Jezgra Ideja je da se prijenos topline s jednog tekućine ili plina u drugu ne dopuštajućidvije družiti . Općenito ,cilj je da se ohladi jedan od tvari sišao s pregrijanim stanju , nakon korištenja , u nekoj vrsti proizvodnje ili industrijskog procesa . Uz izmjenjivač topline ,ključ je pokret i površina .
Heat Diffusion

izmjenjivač topline je običnojedinica s dvije komore odvojene zidom . Češći površinadvije komore udio ,učinkovitijiizmjenjivač će biti na hlađenju vruću tekućinu . Zajedničko dizajn je imati dvije cijevi side-by -side , provlače back- and-naprijed . Tekućina , ponekad vode , pumpa se u jednu komoru . Budući rashladnog ne koristi za hlađenje ,tekućine preuzima temperaturu , što je puno hladnije nego vruće tekućine u drugoj komori . Heat difundira između dva dok se ne postigne zajednički temperatura .

Kako Ocijedite Portable Sharp model CV- P10MX

Prijenosni i ekonomično ,Sharp CV - P10MX klima uređaj je dizajniran da se ohladi i pročistiti zrak u jednoj prostoriji . Uređaj je opremljen sa spremnikom vode za prikupljanje tekućine kondenzacije vode tijekom procesa hlađenja - tekućina koja se mo

Více >