# >> Dom i vrt >  >> Home Appliances >> Klima uređaji >>

Možete li koristiti odvlaživač Umjesto klima uređaja

? Klima uređaji i dehumidifying jedinice nisu previše različiti . Dok klima uređaj primarni zadatak je da se ohladi zrak , to, naravno, odvlažuje zrak u mjeri . Odvlaživač posao je pijavica vlagu iz zraka , ali tijekom tog procesa , to može ohladiti sobu malo . Prije nego što pokrenete oba u isto vrijeme , možda imate pitanja o tome da li ili ne koristiti oboje. Klima uređaji

Možete koristiti klima uređaj da se ohladi sobu preko unutarnjeg elementa za hlađenje , što aktivira kada odaberete "cool" način na daljinskom upravljaču ili jedinici sučelja . " Cool " ciklus odvlažuje nešto . Klima je izvukao ukroz prednju masku i vlaga isparava automatski iz stražnjoj strani uređaja kao nuspojava od elementa za hlađenje . Hladni zrak koji je dignut iz otvora je hladnije i kosu prije nego što je bio kada je ušao u jedinicu .
Dehumidifier

Primarna funkcija dehumidifying jedinici je uklanjanje vlage iz zraka . Odvlaživač kondenzira vlagu i omogućuje da se akumuliraju unutar internog spremnika ili posudama . Nakon nekog vremena , morate ocijedite tekućinu iz jedinice , a vlaga iz klima uređaja jedinici isparava i izbacuje u vanjski zrak . Odvlaživač ne donosi svjež zrak funkciju , iako bi to moglo ohladiti zrak nešto kao nuspojava . Klima uređaj je obično veći od odvlaživač .
Korištenje klima uređaja i Dehumidifier

Korištenje klima uređaja iodvlaživač može biti učinkovit za velike sobe ili za super vlažnim sobama . Klima uređaj će zahtijevati prozor za ispušne svrhe i strujnu utičnicu . Dehumidifying jedinica zahtijeva utičnicu i zahtijeva pražnjenje svaki sada i onda . Ovisno o modelu klima uređaja koji koristite , možda ćete ga morati drenažu svako jednom u neko vrijeme , kao dobro. S obje jedinice će udvostručiti dehumidifying moć i hlađenje prostora .

Klima uređaj s Dehumidifier

Neki klima uređaj modela zapravo dolaze s ugrađenim odvlaživač , uključujući većinu prijenosnih klima uređaja jedinica . To može biti očigledno u obliku gumba nazivom" suhi " ili tipku " Dehumidifier " . Pritiskom na tipku na jedinice klima uređaj , auređaj se na način sušenja koji traje oko 30 minuta , u kojembrzina ventilatora postavlja automatski ijedinica vuče vlagu iz zraka . Kondenzacija bilo iscrpljuje iz prijenosnog uređaja ispušne cijevi i skuplja u internom spremniku za odvod . Jednomspremnik napuni ,klima uređaj osvjetljava pokazatelj kao signal da ispraznite spremnik prijeciklus se nastavlja .

Što self isparavajući u klima uređajima Mean

? Osim puše hladan zrak u prostoriji , klima uređaji i izvući vlagu iz zraka u prostoriji te u klima-uređaja. Ovaj vlage mora otići negdje . Self - isparavanja klima uređaji , koji su u rastućoj popularnosti , pružiti dodatnu značajku za dobivanje os

Více >