# >> Dom i vrt >  >> Home Appliances >> Klima uređaji >>

Kapacitet hlađenja klima uređaja

kapacitet hlađenja klima uređaja mjeri se u britanskih termalnih jedinica . Broj BTUklima je ima će odrediti veličinu kuću ili sobu da se ohladi . Korištenje jedinicu koja nema ispravne BTU za prostorije ili zgrade će ometati proces hlađenja . Kakoklima uređaj hladi

klima hladi prostoriju hlađenjem zrak koji prolazi kroz jedinicu preko rashladne zavojnice . Zrak postaje sve hladnije ivlaga je uklonjena prije nego štozrak je poslan natrag u zgradu ili prostoriju .
Veličina

veličina klime što je potrebno da se ohladi zgrada ili specifični soba ovisi o veličini prostora . Površina je određena mjerenjem dužine i širine . Na primjer , akoje područje 350 do 400 četvornih metara , potreban vam je klima uređaj s 9.000 BTU . Na zgradi koja je 2.000 do 2.500 četvornih metara , te će trebati jedinicu sa 34.000 BTU .
Veličina Prilagodbe

Prije nego što odaberete klima uređaj strogo o veličini u sobi ili zgradi , morate napraviti prilagodbe za hlad , sunce i popunjenosti . Ako je soba ili zgrada će imati više od dvoje ljudi ga zauzima , dodajte 600 BTU za svaku osobu više od dva . Ako je soba ili zgrada ima jako natkrivenu stranu , oduzmite 10 posto od BTU .

Na primjer , ako je potrebno 9.000 BTU jedinicu , ali ima površinu od prostorije ili zgrade koja ima više hlad od sunca , oduzmite 10 posto od 9000 , što smanjujeBTU potrebno za 8100 . Dodaj za 10 posto , ako se zgrada ilisoba ima puno sunca. Akoklima uređaj će se hladiti kuhinju , dodajte 4.000 BTU .
Oversizing ili Undersizing

Ako koristite uređaj koji ima manji kapacitet hlađenja nego što vam je potrebno , klima uređaj će nastaviti raditi i trošiti struju , ali neće ohladiti sobu ili zgradu učinkovito . Jedinice koje imaju više BTU nego što vam je potrebno u sobi ili zgradi će kratko ciklusa i isključiti i na više , ali neće biti kao učinkovit u uklanjanju vlage .

Friedrich PTAC Klima uređaji Šaptač

Friedrich Paket Terminal Klima uređaji ( PTACs ) su poznati po tome tihi i energetski učinkovit ; možda je to razlog zašto ste izabrali Friedrich PTAC . Da biste dobilinajviše iz vašeg sustava , pregledajte svoj ​​priručnik i upoznati kako se to radi

Více >