# >> Dom i vrt >  >> Home Appliances >> Klima uređaji >>

Što se događa na AC kad je hlađenje

? Teško je zamisliti, aliCarrier Corp gotovo napušten razvoj svog prvog klima uređaja proizvoda --- ili AC --- 1948 zbog percipiraju nedostatak interesa . Danas , klima uređaji su mahnito popularan , a graditelji uključiti ih u velikoj većini domova , posebno u toplijim dijelovima zemlje . Klima uređaji učiniti više nego što se ohladi zrak . Oni također uvjetovati zrak uklanjanjem vlage , čime se smanjuje vlažnost unutar okruženja . Mnogi su se pitali: " Što se događa s AC kada je hlađenje zraka ? " Odgovor Najbolji je u koracima . Kompresor

proces hlađenja zraka počinje u kompresora , koji se posebno napravljen plin i cijedi ga tako da su molekule raspoređene u neposrednoj blizini zajedno . Kao što se približiti , temperatura , latentni energije i tlačni potencijal molekula povećati . U tom stanju ,plin se crpi u kondenzator , koji mogu nalikovati metalne peraje ili latice .
Kondenzator

Kad stigne u kondenzatoru ,plin je podvrgnut visokim tlakom i pretvara u tekućinu . To dovodi u isparivaču kroz mali otvor , koji sprečava previše tekućina prolazi odjednom . Pritisak Tekućina opada u isparivaču jer isparava natrag u plin .
Hlađenje zraka

Kao što isparava ,rashladna tekućina hladi okolni zrak kada izvlači toplinu i vlagu potrebnu za to da se vrati u prošireni , plinovitom stanju . Prema tome, kada je AC hladi , ovo hlađenje nastaje kao nusprodukt u procesu koji se pretvara u tekućinu u plin ; drugi procesi u AC postoji samo iskoristiti ovaj proces i omogućiti .
Cirkulacija zraka

fan cirkulira zrak izvan kuće kroz isparivač . Fan cirkulira zrak u prostoriji , čime topliji zrak prirodno rasti bliže stropu . AC može puhati zrak kroz otvore u drugim dijelovima kuće . Ovi otvori se obično nalaze u blizini kuće u kojoj se lako može istisnuti topliji zrak .

Kako Test za Trgovačkom ljepljive Curenje

kanala odvodne račune za čak jednu četvrtinu kuće je gubitak energije, i velikih istjecanja mogu pojaviti u komercijalno dizajniran poslu kanala i instalater pripremljeni lim kanale . Specijalnost navijači i pressureized sustavi se koriste za testira

Více >