Učinci AC jedinica za hlađenje i Globalno zatopljenje

Rashladna prisutne u klimatizacijskim jedinicama su zloglasne za uništavanje ozonskog omotača ; još gore , ovi rashladna također pridonose globalnom zatopljenju , jer su staklenički plinovi . Osim toga ,rad klima uređaja zahtijeva energiju , energiju obično proizvedene od sagorijevanja fosilnih goriva , koja emitira na stakleničkih plinova ugljičnog dioksida (CO2) u atmosferu . Potencijal globalnog zatopljenja rashladnih

globalnog zatopljenja (GWP ) mjeri snagu određenih tvari kao stakleničkih plinova i njihov potencijal za doprinose globalnom zatopljenju . GWP metrika valutnom CO2 , s GWP CO2 jednaka jedan . Mnogi zajedničke rashladna koriste u klima jedinica , kao što su klorofluorugljika (CFC) i hidrofluorougljike ( HFC) , ima zapanjujuće visoku GWPi , u nekim slučajevima je 1000 puta ili više većim od CO2 . Ovi spojevi mogu curiti u okoliš tijekom instalacije , servisiranje i zbrinjavanja klimatizacijske uređaje . Nakon što je u okruženju , te kemikalije napraviti svoj put prema gore u atmosferu , gdje su se nakupiti i djelovati kao stakleničkih plinova , što pridonosi planetarnog zatopljenja hvatanjem solarne radijacije u atmosferu u energetski upija dekom .

ugljičnog dioksida Emisije

Rashladna nisujedini način da se klima uređaji pridonose globalnom zatopljenju . Zapravo ,energija koristi ih rade , ako potječe od fosilnih goriva kao što su ugljen električnim postrojenjima , jemnogo više značajan izvor proizvodnje stakleničkih plinova . IakoGWP CO2 je puno manje nego kod rashladnih sredstava , jer se emitira tijekom rada klima uređaja , a ne samo u pojedinim točkama u vremenu , što jeznačajan izvor stakleničkih plinova tijekom trajanja opreme .

energetsku učinkovitost

Zbog svojih emisija CO2 ,učinkovitost klima uređaja jeglavni faktor u iznosu od stakleničkih plinova koje oni proizvode . Atmosferski šteta od radnih tvari ograničen je dizajn i zakonom : Rashladna obično dobro su sadržani u jedinici , a propisi i mjere zaštite ograničiti količinu radnih tvari ispuštaju u zrak . Isto tako , CO2 jenusprodukt tradicionalne metode proizvodnje energije te je pušten , kad god se koristi energija . Iz tog razloga , visoke učinkovitosti jedinice mogu značajno smanjiti emisije stakleničkih plinova .


Alternative sintetička rashladna

Iako su sadržani , sintetička rashladna dalje predstavljajuopasnost za okoliš . Srećom , oni nisu jedini rashladna dostupni za klimatizacijske sustave. Rani klima uređaji zapravo koristi prirodni CO2 kao rashladno sredstvo . Tehnička ograničenja koje čine CO2 teško raditi kao rashladno --- uglavnom da to zahtijeva velike pritiske --- dovele do razvoja sintetiku , uključujući CFC i HFC . Suvremene tehnologije bikorištenje CO2 opet praktična , osobito za male klima uređaja . Iako CO2 je samo po sebistaklenički plin , njegov utjecaj je beznačajan u usporedbi s utjecajem sintetičkih radnih tvari i beznačajno u usporedbi s ispuštenog CO2 tijekom proizvodnje energije .

Kako Rješavanje problema Miller termostat

termostat , kao što je Miller termostat , središnja je kontrolni centar za peći i AC jedinicu u vašem domu . No, kao i kod bilo kojeg elektroničkog uređaja , moguće je da se problemi mogu pojaviti tijekom vremena . U tim slučajevima , mnogi ljudi jed

Více >