# >> Dom i vrt >  >> Home Appliances >> Klima uređaji >>

Troškova i koristi klima uređaja

Održavanje cool tijekom tih vrućih ljetnih mjeseci ne samo da čuva vas više udoban , ali također postali produktivniji te su u boljem raspoloženju kada ne morate brinuti o kapljice znoja stvaraju na čelo . Klima uređaj je dostupan putem središnjeg sustava zraka ili prozora jedinice , koji možete instalirati u svakoj sobi potrebne . Comfort

klima hladi svoj ​​boravak na ugodnu temperaturu . U nekim državama temperature porasti na više od 100 stupnjeva F u ljeto . Čak i na sjeveru , nekoliko danavrijeme se može činiti nepodnošljivim . Kad je vruće , možda neugodno , što vjerojatno utječe na vaše raspoloženje .
Elektronika

Neki elektronike ne obavljaju dobro ili može biti u opasnosti zbog pregrijavanja kada temperatura se diže previše . Računala , pogotovo prijenosna računala , imaju sustav hlađenja mehanizme da ih držati u pogonu , ali vam mogu otkriti da su pod stresom su se isključili zbog opasnosti od pregrijavanja . Hladnije interijer pomaže zadržati temperaturu uređaja dolje i uzrokuje manje stresa na uređaj .
Zdravlje

Neki zdravstveni uvjeti su negativno utjecali na vrućini . Od 1979 do 2003, više od 8.015 ljudi je umrlo od smrti zbog vrućine . Trudnice mogu doživjeti više oteklina u ekstremno vrućim uvjetima , veći rizik od dehidracije i povećan krvni tlak, što stavlja dodatni stres na fetus . Određeni lijekovi za visoki krvni tlak može povećati porast temperature tijela , čime se povećava rizik od toplinske iscrpljenosti . Pretile osobe zadržati više topline tijela , također povećava šanse za toplinske iscrpljenosti .
Monetarni troškovi

klimatizirana račune za 16 posto korištenju električne energije i od 60 do 70 posto struja koristi tijekom ljeta , prema Austin Energy . Ovisno o veličini vašeg uređaja ,klima uređaj koristi od 500 do 1.440 vata energije . An troškove klima uređaj od 10,50 dolara na 21 dolara u prosjeku rade svaki mjesec , u svibnju 2011, prema Glendale vodu i struju. Troškovi se kreću od mjeseca do mjeseca, ovisno o tome kako skupo vaš struja po kilovat -satu .

Kako raditi dvostupanjski termostat

sustav grijanja dvostupanjski je sposoban za održavanje konstantne temperature u vašem domu automatskim podešavanjem koliko zagrijati vaše peći stavlja van . Za ispravno raditi dva stupnja grijač , morate razumjeti kako podesiti postavke sustava pomo

Více >