# >> Dom i vrt >  >> Home Appliances >> Klima uređaji >>

Kakozraka iz klima uređaja promjenitemperature ?

Na vrijeme vrućih dana , većina nas okrenuti prekidač za klima uređaj bez razmišljanja , jer su ovi uređaji postali toliko uobičajena . Prema US Department of Energy , dvije trećine kućanstava u SAD-u imaju klima uređaja . Klima uređaji rade povlačenjem vlage iz zraka i pomoću radne tvari koja se nalazi u jedinici da se ohladi zrak . Kompresor

Kompresor je u osnovipumpa koja pomiče rashladni kroz sustav . Rashladnog dobiva na kompresor kao svjež , niskog tlaka plina . Kompresor čini molekule rashladnog premjestiti bliže i čini toplije rashladnog . Kadkompresor gotov s radom ,rashladno postalovruće , visokog tlaka plina koji se tada vraća u kondenzator .
Kondenzator

Nakon što je u kondenzatora ,vruće rashladno dobiva osloboditi od vrućine . Kaorashladno putuje kroz kondenzator ,ventilator puše zrak na svitku , što uzrokujetopli zrak oduška prema van . Sadafreona u kondenzatoru je cool . Ostavljajući kondenzator ,plin je sada postala tekuća .
Isparivača

Kao poteza rashladnog kroz cijevi , ona širi , što uzrokuje pritisak na pad i postati puno hladnije . U isparivaču zavojnice , upija toplinu otpuhan na zavojnici je navijač . Vlaga iz zraka se kondenzira na zavojnicu i uklonjen na drip pan tako da se može oteći . Rashladnog dalje kompresora , gdje se ponavljaciklus dokzrak u vašem domu osjeća super .
Rashladnog

U 1995 ,proizvodnja rashladnog sadrži freon, ili CFC , zaustavljen jer su oštećenja ozonskog omotača . Sada klima uređaji koriste FCKW ili HCFC . To još uvijek ne zadovoljavaju standarde , tako da sve proizvodnja će se zaustaviti do 2030 . Hidrofluorougljike smatra sigurnom za ozonski sloj polako će se u fazama , zajedno s drugim tvari poput amonijaka .

Zašto je moj Klima uređaji ne Hlađenje House

? U pas dana ljetazraku se osjeća gusta , i znoja stvaraju na obrve nije neuobičajeno . Ništa se osjeća bolje nego doći doma i plopping na stolicu da se ohladiti pod osvježavajuće eksploziji vašeg klima uređaja . To jest, osimklima uređaja odjednom n

Více >