Negativni učinci na okoliš po pročišćavanja zraka

Pročistači zraka postaju sve popularnije u posljednjih nekoliko godina - pogotovo među onima koji pate od alergija , astme i drugih respiratornih problema za koje pročišćivači zraka mogu ponuditi neke dugoročno olakšanje . Često ,učinak pročišćavanje zraka relativno zanemariv . To dolazi s važnog upozorenje: svi novi proizvodi potražnja resursima i stvoriti utjecaj na okoliš . Najbolji način da se ograniči taj negativni učinak na okoliš je da se bez kada je to moguće . Očito , to nije uvijek moguće . Potrošnja energije i klimatskih promjena
Velik utjecaj pročišćavanje zraka ' je energetska .

Jedan od najvećih utjecaja operativni pročišćivač zraka su , naravno , učinci klimatskih promjena . Sve što troši struju je vjerojatno da će stvoriti utjecaj emisija ugljičnog dioksida - osobito kao neki 44,9 posto električne energije u SAD-u dolazi od spaljivanja ugljena . To ima brojne druge neizravne utjecaje na okoliš :uništavanje staništa i ekosustava kroz uklanjanje planine , opasnosti zraka i vode te resurse od toksičnog pepela onečišćenja . Relativno govoreći ,pročišćivač zraka koristi malu količinu električne energije , ali to je važno uzeti u obzir moguće alternative pokušati čuvanje električne energije . Povećana potražnja za energijom od pročišćavanja zraka može se nadoknaditi obaranje termostat ili forgoing korištenje ostalih električnih uređaja . Također , neki pročišćavanje zraka su dizajnirani kako bi se energetski učinkovitije od drugih .
Ozon

Mnogi ionske Pročistači zraka rad kroz proizvodnju ozona oksidirati i ukloniti alergene iz zraka . Ozon proizvodnju pročišćavanje zraka može izazvati napad astme i pogoršati alergije . Dok nas" Ozon " visoko u Zemljinoj atmosferi štiti od UV zraka , sub - stratosferski ozon jestaklenički plin , a time doprinosi klimatskim promjenama . Porast koncentracije ozona može izravno utjecati na ljudsko zdravlje . Dok su dugoročni učinci izloženosti ozona ( akutni i kronični ) nisu dobro razumjeli , izlaganje može izazvati blage respiratorne reakcije , uključujući kašalj , upale dišnih putova , i otežano disanje . Kao rezultat toga , EPA i Consumer Reports su oboje preporuča protiv uporabe ozona proizvodnju Pročistači zraka u nekim aplikacijama .

Materijali i Skupština

Jedan od najvećih izvora negativnih učinaka po Pročistači zraka na okoliš ima malo veze sa svakodnevnom radu pročišćavanja zraka ; oni uključuju resurse i energiju koriste za izgradnju i prijevoz pročišćivač zraka u vaš dom . Sve ima životni ciklus troškove zaštite okoliša , i to je važno biti svjestan pri donošenju odluke o nabavi . Mnogi govore plastike koja je teško održivo reciklirati . Neki koriste relativno rijetke materijale u fotokatalitička oxidizers i elektrostatskog metalne oplate . Iako je bilo nekoliko " Procjena životnog ciklusa " od Pročistači zraka, buduće studije mogli pružiti bolju sliku o svojstvenih prirodnim resursima troškova kućanskih aparata kao što su Pročistači zraka .
UV zračenja

Mnogi pročišćavanje zraka koriste ultra - violet ( UV ) zračenje za deaktivaciju ili ubiti bakterije u zraku . Dok je vrlo učinkovit u uklanjanju bakterija iz zraka , UV zračenje može biti vrlo štetna za zdravlje ljudi i druge biološki život , ako nije pravilno zaštićeni . Većina pročišćavanje zraka su dizajnirani kako bi se smanjila izloženost UV zračenja u okoliš . Važno je da ne petljati sa UV zraka pročišćavanje kako bi se spriječilo izlaganje i osigurati dazaštita ostaje u takt . UV zračenje može biti odgovorna za proizvodnju ozona, koji može imati trajne zdravstvene učinke na okoliš i ljudsko .
Dušične kiseline i dušikovih oksida
dušikovih oksidanusproizvod neki pročišćavanje zraka .

Neki pročišćavanje zraka ( pogotovo one koji proizvode ozon ) može pretvoriti dušikovih oksida koji nastaju u okruženju u dušične kiseline i dušikovih oksida , od kojih oba mogu biti štetni za ljudsko zdravlje . Dušikovih oksida su često krivi za smoga i troposferskog ozona , a može pogoršati astmu i druge respiratorne bolesti . To je najbolje da ostanu daleko od Pročistači zraka koji koriste " corona iscjedak " metode pročišćavanja zraka , kao što je to osobito skloni stvaranju dušične kiseline . Dušične kiseline jevrlo korozivni kemijski stvoren kaonusprodukt korone pročišćavanje zraka , i mogu posuditi i do negativnih utjecaja na zdravlje i povećanim zahtjevima za održavanje zraka pročišćivač . Negativni učinci na zdravlje od izloženosti dušične kiseline , pogotovo u velikim koncentracijama , uključuju koroziju očiju , kože i mukozne membrane , kao i iritaciju dišnog sustava .

Kako napraviti Beaded Princess štapiće

perlama princeza Štapići su zabavna za napraviti kod kuće , da li ih netko koristi kao kostim rekvizite ili je dodan u hirovite spavaćoj dekorativnu shemu za djevojčicom . Izrada vlastitih kuglica princeza štapić ne zahtijeva jako mnogo materijala ,

Více >