HEPA vs . Jonske Pročistači zraka

HEPA (visoka učinkovitost čestica uhićenja ) i ionske Pročistači zraka su dvije od više popularnih vrsta tehnologije koje se koriste za čišćenje okolnog zraka unutar zgrade . Ostale tehnologije uključuju metode apsorpciju ultraljubičastih i kemijske . Iako su mnogi proizvođači tvrde da je njihov model i metoda jenajbolji na uklanjanju čestice i mirise iz okoline , izbor određenog tipa treba ovisiti o namjeni jedinice . HEPA Tehnologija

HEPA filtri su izvorno razvijeni za Komisiju za atomsku energiju u 1950 kao način za uklanjanje radioaktivne čestice iz sobe . Ovi filteri rade kao labirint sklopljenih vlakana kroz koje čestice pokušati proći . Ova struktura čini gotovo nemoguće za nepoželjne ili štetne tvari za kretanje kroz filter jer uviti i pretvoriti , a ponekad se sudaraju s drugim česticama kako bi pronašli izlaz . Čestice završiti pridržavaju filtriranje vlakna , koja imaju papirnati struktura nalik na jednoj strani , a izrađeni su od polimera s druge .

Ionic Technology

Jonski pročišćavanje zraka koristiti tok negativno nabijenih iona , što jemolekula s dodatnim elektrona u prilogu , u zamku nepoželjnih čestica zrakom . Negativno nabijeni ioni , u stvari , uzeti čestice iz zraka tako što ćete ih držati na sljedeću stvar su na dodir, koja može biti namještaj , zidovi , odjeća , ili bilo što drugo u prostoriji u kojoj se nalazipročišćivač . Stoga čestice nisu zapravo uzima iz okoline . Ova tehnologija se ne treba miješati s ionskih povjetarac Pročistači zraka koji koriste električki nabijene metalne ploče uhvatiti čestice u zraku koje je prisiljena kroz pročišćivač zraka .

Pro i kontra

HEPA pročišćavanje zraka suizbor za alergičare , jer oni su učinkovitiji u zarobljavanju čestice koje su 0,3 mikrona ili većih dimenzija takvim plijesni , pelud i druge alergene . Osim toga , zbog filtera unutar tih strojeva , jednom čestice uđu , oni su zarobljeni i ne ispuštaju u okoliš . Oni ne uklonite kemijske pare ili dim cigareta i smatraju neučinkovito uklanjanje neželjene mirise iz zraka .

Jonski strojevi mogu ukloniti vrlo fine čestice iz gotovo bilo kojeg mjesta u prostoriji , što ih pogodan za velike prostore . Ovi uređaji se obično koriste u komercijalne svrhe , kao što su piletina coops zadržati prašinu na rukovanje razini . Jonski strojevi su tiši i jeftiniji za održavanje . Kao HEPA strojeve , oni nisu u stanju učinkovito ukloniti neugodne mirise . Osim toga , oni ne ubijaju bakterije , ali su u mogućnosti da ih ukloniti iz okolnog zraka .
Hibridi

Zbog vrhunskog ulovljene sposobnosti HEPA filtera , neki noviji pročišćavanje zraka koriste kombinaciju ionskih i HEPA tehnologija pružiti još bolju filtraciju zraka . Harmonikastu izgradnja HEPA filtera , međutim , ostavlja ih skloni začepljenja . Dakle , čak i sa dodatnim ionskom tehnologijom , moraju se mijenjati redovito održavanje odgovarajuće filtracije .
Učinkovitost

svemu, HEPA za čišćenje zraka smatraju se učinkovitije u uklanjanju nepoželjne čestice iz zraka. Prema Airpurifiers.com , HEPA strojevi ukloniti u prosjeku 99,97 % lebdećih čestica , a ionske strojevi su 95 % učinkovit .

Rješavanje problema za jonske Pro Compact Air pročišćavanje

jonske Pro pročistač zraka jeprijenosni uređaj koji donosi zrak u stroj i silama koje kroz sustav filtera za čišćenje zraka od nečistoća, čestica i mineralima prije ispuštanja zraka natrag u okoliš . Ionski pročišćivač uklanja bakterije i bakterije i

Více >