Home & Garden >> Dom i vrt >> Home Appliances >> mikrovalne pećnice >> Content

Je li sigurno stajati ispred mikrovalnoj ?

Percy Spencer , Ph.D. ,inženjer s Raytheon Corp , izumio je mikrovalna pećnica u sredinom 1940-ih . Mikrovalna pećnica razlikuje od standardnih peći na način da je to zapravo grije hranu . Umjesto korištenja vatre ili plina kuhati hranu , mikrovalne pećnice zapravo koristiti mikrovalne pećnice, ili kratke valove energije koji čine kad električno polje parovi s magnetskom polju , za zagrijavanje hrane . Problem s korištenjem mikrovalova u instrumentu kućanstva kao u pećnici , je da je, prema Food and Drug Administration, visoka izloženost mikrovalovima je opasno za ljude . Mikrovalna Grijanje

U srcu mikrovalnoj pećnici je instrument poznat kao magnetronskim cijevi . Ova cijev proizvodi mikrovalove koji reagiraju s molekulama u hrani --- ih zapravo ubrzava --- što u konačnici rezultira grijanom hrane . Dok mikrovalne pećnice neškodljivo proći kroz mnoge zajedničke posude za hranu, uključujući papir , staklo , porculan i većina plastika , metal odražava mikrovalne pećnice . To je razlog zašto se ne može koristiti metalnu ambalažu ili staniol u mikrovalnoj pećnici .

Posljedice na ljude

Izlaganje visokim razinama energije mikrovalova zapravo može izgorjeti ljudsku kožu . Oči su posebno osjetljivi na mikrovalne pećnice, a značajan mikrovalna izloženost može dovesti do katarakte . Testisi se također može oštetiti biti izložena visokim razinama mikrovalne energije , što je rezultiralo privremenim steriliteta . Ti efekti samo su vidjeli kada je osoba izložena vrlo visokoj razini energije mikrovalova --- kao što bi se moglo naći u specijaliziranim radnim sredinama . Pravilno funkcioniranje svakodnevnog opremu ( poput mikrovalnih pećnica , mobitela i policija prometnim radarima ) neće uzrokovati bilo koji od ovih problema u kratkom razdoblju . Međutim , dugoročno učinci niskih razina mikrovalnog zračenja na ljudsko tijelo nije ispitana .
FDA propisi

zbog potencijalnih nuspojava mikrovalne izloženosti ,američka Agencija za hranu i lijekove ( FDA ) je nametnula stroge ograničenje na količinu zračenja damikrovalna pećnica može propuštati tijekom njegova trajanja . Ova granica je postavljena na 5 milliwatts po kvadratnom centimetru , na otprilike dva inča udaljen iz pećnice . Ova količina zračenja nije štetna za ljude i kućne ljubimce , pa čak i ako jeveliki dio vremena provodi gledajući hrane topline kroz mikrovalnoj vrata . Osim granice zračenja ,FDA je također zahtijeva da svaka mikrovalna je obrubljen metalne mreže kako bi se spriječilo mikrovalne pećnice pobjegnu . Prema FDA , mikrovalne pećnice ne predstavljaju nikakvu opasnost od zračenja , pa je hipotetski sigurno stajati ispred mikrovalnoj pećnici . No , zbog nedostatka istraživanja o dugoročnim učincima niske razine mikrovalna zračenja ,FDA preporučuje uzimanje određene mjere opreza i zdrav razum . Jedan od kojih je , prema Gallawa.com , stoji barem pogodbom od ispred mikrovalnoj pećnici .

Srčani

Pukotina mikrovalne pećnice hipotetski mogu ometati funkcioniranje elektroničkog srčani pacemaker . FDA ne, međutim , zahtijevaju mikrovalne pećnice prikazati upozorenje pacemaker . To je uglavnom zbog činjenice da su moderni pejsmejkeri dizajniran s posebnim štit koji ih štiti od elektromagnetskih smetnji .


od:http://vrt.98905.com/home-appliances/microwave-ovens/1016053997.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.