Što su mikrovalovi Koristi se za

? Mikrovalovi su vrlo visoke frekvencije radio-valova u elektromagnetskom spektru . Njihovo ime dolazi od njihove vrlo kratkom valne duljine koji se razlikuje od 1 mm do 1 m duljine . Mikrovalovi su neionizirajuća i ne nose isti rizik kao ionizirajućeg zračenja , kao što su gama zraka i rendgenskih zraka . Oni još uvijek ne nose rizik za ljude , međutim . Dok metali odražavaju mikrovalne pećnice , tvari koje sadrže vlagu , uključujući i ljude , apsorbirati ih , što može dovesti do zdravstvenih komplikacija . Većina mikrovalne aplikacije su sigurni kada se koristi u određenim smjernicama . Mikrovalne pećnice

Jedan od najpoznatijih koristi za mikrovalne pećnice, mikrovalne pećnice koristiti magnetron proizvoditi mikrovalne pećnice . Hrana u mikrovalnoj pećnici apsorbira tih valova, koji uzrokuju molekule vode se kretati brže , stvara toplinu . Stopa grijanje varira ovisno o sadržaju vlage , oblika i veličina hrane , što uzrokuje neravnomjernu apsorpciju i grijanje u mnogim namirnicama . Mikrovalne pećnice kuhar općenito puno brže od konvencionalnih peći jermolekularna trenje uzrokuje temperaturu vrlo brzo rasti .
Radar

mikrovalovi mogu prodrijeti atmosferske uvjete , kao što su dim , sumaglica , magla , zagađenje i svjetlost padalina , što ga čini moguće " vidjeti " stvari s radara koji se inače ne vidi . Radar jeskraćenica za " radio otkrivanje i rasponu . " Djeluje emitiranjem rafalom iz mikrovalne pećnice, a zatim snimanje valove kako se oni odražavaju drugih objekata . Radar se koristi u prognoziranju vremena , satelitske slike i kontrole zračnog prometa i navigaciju .

Communications

Mikrovalna relejnih postaja i stupovi čine pouzdanu mrežu za komunikaciju putem radija, satelita , mobitela i interneta . Sposobnost da prenosi kroz nepovoljnim atmosferskim uvjetima jeprednost , ali mikrovalne pećnice putovati u ravnoj liniji i zahtijevaju prijenos kule da ih prenose u različitim smjerovima . Mikrovalovi ponuditi velike količine propusnost za radio postaja , koji ublažava pretrpanosti niže frekvencije i omogućuje velike količine podataka koji se prenosi bežično .

Popravak Upute za zamjenu sijalica u GE Mikrovalna

GE proizvodi mnoge mikrovalne modele , kako za pult i over- the-range instalacija . Mikrovalovi imaju žarulje unutar koje osvjetljavaju interijer , kada su vrata otvorena ilimikrovalna radi . Over- the-range modeli imaju jedan ili dva svjetla na donj

Více >