Što jenormalna Gori temperature za drva štednjaci

? Drvo štednjaci su stoljećima koristi za grijanje i kuhanje . Danas , oni ostajuopcija za uzimanje chill out of zimski dan i može uštedjeti novac na troškove grijanja za zagrijavanje područja , pa čak i cijele etaže kuće bez korištenja peć . Vrste Peći

potrošači mogu birati između više desetaka modela drva štednjaci , ali oni spadaju u tri glavne kategorije . Kruži štednjaci imaju unutarnje i vanjske školjke koje promiču protok zraka , a izrađeni su od lijevanog željeza ili zavarenog čelika . Rani American - style potbellied štednjaci koristiti zračenja topline prenijeti svoju toplinu , kao i konvekcija struje kada zrak struji iznad površine štednjaka a . Štednjak izgaranjeFranklin stilu ima vrata koja korisnicima omogućuje pregled vatru ili zatvaranje za maksimalnu učinkovitost grijanja .
Snimanje temperature

Temperatura unutar peći na drva može se kreću uvelike , od oko 500 do 1.100 stupnjeva celzijusa , u skladu s ognjištem , roštilj i vrt Udruge . Međutim , neki štednjaci može grijati sve do 1200 F. Peći s katalitičkim spalionica nižedrvo paljenjem temperature do 600 F pomoću sporije izgaranje koji gori od dima koji se obično gubi se dimnjak .


Wood izgaranje

sagorijevanja drveta javlja u tri glavna koraka . Prvo , vode u drvu isparava i isparava , alitoplina iz ovog procesa nije dovoljno zagrijati sobu . Kadatemperatura dosegne 500 F , drva počinje break down i oblik promjenjive plinove . Ispušni plinovi spali na oko 1.100 F , u skladu s University of Missouri kooperativne . Nakon što su gasovi ,ostatak materijala , ugljen , gori na temperaturama većim od 1.100 F. Ash jenusprodukt jednomugljen potpunosti je izgorjela .
Savijeti za Počevši Fire

Koristite dobro iskusan drvo s malo vlage . Prilikom pokretanja vatru , potpuno otvoriti prigušivač . Pokrivaju cijeli dno peći je ložište s potpalu osigurativatra će gorjeti jednoliko . Papir se može koristiti za pokretanje vatru , ali nemojte pokušavati zapaliti vatru sa zapaljivim tekućinama , kao što su rasvjeta tekućine ili benzina , što bi moglo izazvati eksploziju . Nakonpotpala je gori , dodajte drvo polako izgraditi vatru i čine ga spali toplije . University of Missouri savjetodavnu službu preporuča " začin " nove peći izrađene od lijevanog željeza izgradnjom male požare u prvih nekoliko koristi . Ovaj postupak će vam pomoći zadržati željezne dijelove od pucanja .

Upute za T8600 Honeywell termostat

Korištenje termostat je jedan od najvažnijih dijelova održavanju energetski učinkovit dom , kao i kontrole temperature na kojojunutar vašeg doma je održavan može ići dug put u pomaganju provjerite svoje troškove energije ne spiralni izvan kontrole .

Více >