Što je Pietersite Stone

? Pietersite jetrgovački naziv za skupnoj stijene pretežno sastoji od Hawk oka i žuta boja . To je običnotamno plavo - sive boje , s zapušten smeđe , crvene i zlatne , kao dobro. Iako ječlan tigra očima obitelji , Pietersite razlikuje u izgledu , s pruge i kovitla ide u svim smjerovima . Povijest

Sid Pieters otkrio Pietersite u Namibiji 1962 . On je registrirao nalaz iz Britanije i objavio svoje otkriće u 1964 , akamen je nazvana u njegovu čast . Iako su mnogi vjerovali da Pietersite može se naći samo u Namibiji , 1993slična kamena otkrivena je u kineskoj pokrajini Hunan . Kineska Pietersite nije unesite dragi kamen tržištu do 1997 . Zbog ograničene proizvodnje iu Kini i Namibiji ,kamen je teško pronaći .
Formacija

Pietersite je riebeckite , gdje je jedan od mineralne glatko postaje još jedna u istoj stijeni . To rezultira u chatoyancy , ili " mačje oči", učinak vidi u oba Pietersite i žuta boja stijena . Pietersite međutim izgleda više kaotičan nego tigrovu oku , . Njegova šarolik boje i nasumično directioned pruge rezultat od raspada njegovih kompozitnih minerala kvarca prije reformirati i zacementirao one minerale kroz geoloških procesa . Stoga Pietersite je " breču ",talijanska riječ koja znači kombinaciju minerala i stijena drže zajedno fino zrnatog sedimenta .
Nakit

Pietersite na tržištu se pojavljuje gotovo isključivo u cabochons ; to jest , drago i poludrago kamenje polirana u male , zaobljene oblike umjesto izbrušena . Cabochons sunajlakši način kako bi se povećala PIetersite jedinstvene ljepote , što jevisok i zaobljena rezati najbolje pokazuje njegova chatoyancy . Gemcutters moraju biti vrlo oprezni s Pietersite , jer se mora rezati paralelno na duljinu svojih vlakana .
Čišćenje i njega

Poliranje Pietersite mekom krpom je najbolji način da se zadrži kamen čist . Također je važno da zadrži Pietersite od kućanskih proizvoda za čišćenje i krajnosti u temperaturi , jer to može imati negativan utjecaj na GEM -a obojenosti . Iako Pietersite nijeosobito mekan kamen ( jer ima kvarca u njega ) , to bi trebao i dalje biti pohranjeni u slučaju tkanina - postrojilo daleko od drugih kamenja kako bi spriječili grebanje .

Kako ukloniti pozlati iz staklene Rim

pozlata, ili zlato list , dolazi u bojama ili listova koji su studiozno primjenjuju na površinu stvoriti starinski , okićen izgled . Pozlate je pokrivena s proizvodom , kao što su šelak , poliuretana ili lakom osigurati zaštitni premaz . Nakon nekoli

Více >