Home & Garden >> Dom i vrt >> Home Design & Decor >> Home Design >> Content

1930 Home Stilovi

nekoliko značajnih kretanja u američkom stambene arhitekture dogodilo u prvoj polovici 20. stoljeća . Velika seoba naroda u gradovima u SAD-u potaknula izgradnju domova u novim područjima . Stilovi Victorian Edwardian razdoblja ušao u povijest kao i obitelji bili su u mogućnosti da naručite planove iz svojih domova iz kataloga počinju u 1920 . Početna stilova postalo dostupnije pučanstva 1930 . Bungalov

popularni home style u 1930 biobungalov . Stil je bio toliko popularan da su varijacije njemu su izgrađene kroz 1950 , samo smanjuju u popularnosti , s rastom od predgrađa . Bungalov je obično jedna priča s prednje - to-back tlocrtu . Neki bungalovi imali velike tavanima da bi se lako mogla pretvoriti u drugi priče ; Ostali su podigli kako bisuterenu je djelomično vidljivi izvan kuće . Postoje Kalifornija bungalova, Chicago bungalova, ranč bungalova i krajnji bungalova koji ocrtavaju pojedine stilove od standardnog bungalov obliku .
Prairie Stil

prerijski stil kuće je u velikoj mjeri utjecajem djelo arhitekta Franka Lloyda Wrighta . S obzirom na njegovo ime ,stil je najpopularniji na srednjem zapadu i Velike ravnice . Primarni izgled prerijski stilu kuće jestan ili minimalno lučni krov sa širokim visećih strehe pruža dovoljno hlada u kuću . Prozori su bili veliki i horizontalno . Cjelokupna slika kuće je bio dug i vodoravno, što ako uklapa u pogled na ravnoj preriji .
Španjolski Colonial Revival

U 1920 i 1930 , jedan pokret u stambenoj arhitekturi bio poznat kao španjolski preporoda . Iako se to dogodilo kada govore na Zapadu , možete pronaći utjecaje njega u cijeloj zemlji . Valja istaknuti kako se na španjolskom preporoda kuće bio je terra cotta vanjski zidovi , zidovi štukatura interijera , glineni crijep krovovi i nadstrešnice ili balkona . U domovima je često imao dramatičan njuh . Veliki stubišta , kovanog željeza i detalji dvostruko obješen prozori su dio stila .
Moderna arhitektura

Moderna arhitektura u Sjedinjenim Američkim Državama je u velikoj mjeri povezana s nebodera i velikim projektima poput uredskog kompleksa i zračnim lukama . Međutim , rani moderni domovi su izgrađena u 1930 u SAD-u , uglavnom u zapadnim državama . Moderan stil bio boxy s velikim prozorima , a često poda do stropa . Krovovi su bili ravni isama struktura je izrađena od inovativnih komponenti poput čelika i aluminija , za razliku od opeke ili drvenim kućama iz prijašnjih razdoblja . U 1930 ,moderni stil je definitivno za bogatijim kuće koji ugovorenih domove dizajniranih od strane vlastitih arhitekata .


od:http://vrt.98905.com/home-design-decor/home-design/1016064498.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.